31. kolo
01.04.2012 12:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 3:0

V nedělním zápase 31. kola La Ligy si domácí Atlético Madrid poradilo jednoznačně 3:0 s Getafe. V prvním poločase se trefil Eduardo Salvio, v tom druhém přidali branky Diego a Falcao. Madriďané se tak díky výhře posunuli na 7. příčku a na pohárovou Evropu ztrácí pouhý jeden bod. Getafe je na 10. místě.

Atlético Madrid ve čtvrtek dokázalo porazit v Evropské lize německý Hannover, nicméně trenér Diego Simeone udělal v nedělní sestavě hned čtyři změny. Na trávník se tak například dostal Salvio, Diego či Álvaro Domínguez, který hned v úvodu zachraňoval svůj tým, když zamezil vstřelení gólu útočníku Mikuovi.

Ovšem domácí se rychle rozkoukali a začali zápasu dominovat. Do jejich první velké šance se dostal Falcao, ale nedosáhl na centr Luíse Perey. Vzápětí nedokázal vytěžit gól poté, co udělal v obraně obrovskou hrubku getavský obránce Miguel Torrés.

Ve 23. minutě se ale již skóre měnilo. Tentokrát již Pereův centr na zadní tyč našel spoluhráče Salvia, který přesnou hlavičkou k tyčce překonal brankáře Miguela Moyu. Pět minut před koncem prvního poločasu se do nejlepší šance Getafe dostal Diego Castro, ale jeho hlavička po přesném centru Maneho směřovala hodně vedle.

Těsně po započetí druhé půle se chvíli zdálo, že Atlético zdvojnásobilo své vedení, když centrovaný míč nedokázal zkrotit vyběhnuvší Moya a Falcao jej přes hlavu poslal do odkryté brány. Celá akce byla zbytečná, neboť šlo o ofsajd. Nicméně v 62. minutě již Falcao mohl slavit oprávněně. Centroval před bránu, kde se k míči dostal Diego, a ten nejprve nastřelil břevno, ale na druhý pokus již rozvlnil síť Moyovy brány.

A v 77. minutě se mohl radovat z gólu i samotný Falcao, který si vyměnil pozice s Diegem. Ten centroval míč a kolumbijský střelec zblízka dokázal Moyu potřetí v zápase prostřelit. Vsítil tak již svůj 20. gól v sezóně.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele