29. kolo
21.03.2012 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:1

Ve 29. kole La Ligy si domácí Atlético Madrid dokázalo poradit s Athleticem Bilbao 2:1. Do dvoubrankového vedení se madridský klub dostal díky dvěma trefám Falcaa, v závěru zápasu dokázal alespoň snížit Javi Martínez.

Atlético Madrid vstupovalo do zápasu s jednobodovou ztrátou na Athletic , který prohrál poslední dva zápasy s Osasunou a Valencii. Zatímco v Evropské lize válí a vyřazuje favority, v lize na něj dopadla krize a musím začít opět rychle vyhrávat, pokud se chce dostat do pohárové Evropy pro příští rok.

Jenže i Atlético si brousí zuby na Evropu a to se také projevilo hned na začátku zápasu. Trenér domácích Diego Simeone mohl do základní jedenáctky opět postavit Ardu Turana a ostřílený turecký internacionál dělal hostům velké problémy. Nejprve prověřil brankáře Iraizoze ostrou střelou, a poté kroutil svůj další pokus těsně vedle brány.

Na Athleticu bylo znát, že mu opět chybí jeho největší hvězda, útočník Fernando Llorente. Hráči sice po většinu času drželi míč na svých kopačkách a diktovali hru, ale nedokázali si vytvořit žádnou výraznější šanci, ze které by mohli ohrozit bránu Thibauta Courtoise. Fanoušky nadzvedla ze sedaček dalekonosná střela Falcaa, ale důvod k radosti nakonec neměli, protože míč proletěl nad břevnem brány Athletica.

Do konce první půle již gól nepadl, neboť poslední šanci doslova zazdil domácí Gabi. Ten se totiž postavil k přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti, ale jeho nepříliš důrazná střela se zastavila ve zdi soupeřů. I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a tentokrát se již po pěti minutách dočkali úvodního gólu. Adrián předvedl velice dobrou práci s míčem, díky čemuž se dokázal uvolnit a vystřelil z hranice pokutového území. Iraizoz míč pouze vyrazil a kolumbijský útočník Falcao se zorientoval nejrychleji a bez větších problémů zblízka dorážel.

O minutu později mohla letní posila, které se dostává do velice dobré formy, zvýšit na 2:0 svým typickým způsobem, tedy přesnou hlavičkou, ale tentokrát jí po centru Ardy chyběl potřebný důraz. Athletic v této fázi zápasu hrál velice pasivně, a tak nebylo divu, že brzy přišla další šance domácích, tentokrát pálil nad Koke.

Blízko k vyrovnání byl mladý Iker Muniain, ten ale prováhal ideální střeleckou pozici, a tak se snažil přihrát na Oscara de Marcose, ale jeho přihrávka nebyla přesná, a tak se míče ujali domácí obránci. Iraizoz poté udržel svůj tým ve hře, když dvěma brilantními zákroky dokázal zneškodnit pokusy Adriána a Falcaa, kteří se ocitli v téměř identické situaci, ze které padl úvodní gól utkání. Jenže o dvě minuty později již byl strážce brány překonán podruhé, když si Falcao dokázal najít prostor na hlavičku po centru Juanfrana a tentokrát zamířil přesně.

Athletic mohl šest minut před koncem snížit na 1:2, když se po centru Davida Lópeze dostal k zakončení Susaeta. Jeho zakončení ale nebylo důrazné, a tak míč dokázal před brankovou čarou odkopnout Miranda. V nastaveném čase se hosté přeci jen dočkali snížení z kopačky Javiho Martíneze, ale to již bylo příliš pozdě, a tak Athletic podlehl na hřišti Atlética 2:1. Díky tomu se madridský celek dostal na 7. příčku, zatímco Baskům momentálně náleží 9. místo.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele