12. kolo
06.11.2011 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Barcelona 2:2

Athletic Bilbao doma sahal po výhře nad FC Barcelonou, nakonec se ale musel spokojit s bodem, neboť v nastavení vyrovnal na konečných 2:2 Lionel Messi. Pro Barcu je výsledek ztrátou, neboť největší konkurent v boji o primát Real Madrid zvítězil.

Barcelona začala, jak se očekávalo, lépe. Už ve třetí minutě měl solidní příležitost Adriano, po přihrávce dirigenta Xaviho ale nechal vyniknout brankáře Iraizoze. Na druhé straně se s pokusem také dlouho nečekalo, Susaeta namazal Llorentemu a Valdés dobře zasáhl. Z tohoto varování se Barca nepoučila a ve dvacáté minutě šli domácí do vedení. Susaeta přihrál na vápno Herrerovi a ten krásnou střelou překonal Valdéze - 1:0 pro Bilbao. Barcelona ale vyrovnala hned za čtyři minuty, přesný Abidalův centr dopravil do sítě Césc Fabregas a bylo to 1:1.

Hosté začali kontrolovat hru a pochopitelně častěji držet míč na svých kopačkách. Iniesta narazil na Iraizoze a Messi stál po Fabregasově lobované přihrávce v ofsajdu. Barca byla sice lepší ale deset minut před koncem jí Bilbao dokonale zmrazilo. Guardiolovy svěřenci nedokázali zareagovat na rohový kop, který mezi stopery propadl a to tak nešťastně, že si dezorientovaný Piqué vstřelil vlastní gól - 2:1 pro Bilbao. Pro obhájce prvenství začal boj s časem, do deseti minut potřeboval alespoň vyrovnat.

Pro tým kalibru Barcelonu to ale nebyl žádný problém. Iniesta stejně jako Alexis Sánchéz své šance neproměnili, ale v nastaveném čase se to nakonec podařilo. Nutno říci, že jí Bilbao branku víceméně darovalo. Nedůrazně odehraného balónu se zmocnil Lionel Messi a trefit branku, která na něj doslova zívala prázdná, už nebyl problém - 2:2. Messi znovu ukázal, koneckonců jako několikrát v kariéře, že je nenahraditelný. Barcelonští ale z konečného výsledku radost nemají, neboť se jim vzdálil vedoucí Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona zatím venku nevyhrála víc než o gól (v lize) a Bilbao je doma hodně nepříjemné. V LM ale Barca ušetřila síly, tady nastoupí v plné palbě a vyhraje - tentokrát 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Prohra Barcelony

Reagovat
lampard11

1:4 Llorente-Alves,2 Messi,Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý kurz na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to sa tu zas vyrojilo primitivov z radov mordoru .... kazdopadne verim vo vyhru , akurat na san mames mozno pride o svoju snuru victor

Reagovat
smazaný uživatel

Messoušek tam prdne pár fíků a půjdou domu

Reagovat
smazaný uživatel

Prdnul si možná tak on sám

Reagovat
smazaný uživatel

To se taky počítá

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec remiza vyšla ale Slovacko mi posrali vyhru 4000

Reagovat
smazaný uživatel

barca to neměla koupeny že prohráli ???

Reagovat
smazaný uživatel

sry remiza

Reagovat
smazaný uživatel

z toľkého grcania ti vypáli pažerák..pozor na to! :D

Reagovat
smazaný uživatel

pjb barca...opat a to uz po treti krat za sebou v spanielskej lige nedokaze uhrat kvalitny a solidny vykon bez toho aby im pri tom pomahali rozhodcovia ...opat vyluceny hrac v 90 minute...toto uz je zrele na komisiu FIFA aby sa zamerali konecne na skupovanie zapasov tohto klubu pod zastitou UNICEFu...fuj...hanba...

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě není podplácením a takovým jak píšeš,ale s něčím s tebou souhlasím..v každém zápase Barci skoro červená, a bodíky vydrřenee v posledních minutách po kvalitních hereckých výkonech Pedra,Villy apod. Je něco shnilého ve státě dánském...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele