10. kolo
27.10.2011 22:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3:0

Athletic ve vyrovnaném utkání nakonec rozdrtil Atlético 3:0 a pomalu se sune tabulkou výše. Po dnešku už dokonce překonal svého soupeře z Madrihu, Atlético je až dvanácté. Po bezbrankové první půli udeřili domácí třikrát v rozmezí sedmi minut a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Dvakrát se trefil Llorente, třetí branku přidal střídající Toquero.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka přitom vůbec takovému přídělu nenasvědčovala. Spíše naopak, mírně lepším týmem byli hosté z Atlética, kteří si i vypracovali větší počet brankových příležitostí. Tu první měl v desáté minutě Reyes, jenže branku Iraizoze netrefil, o dvě minuty později pak střílel z gólové pozice Falcao, domácí brankář se však vyznamenal.

Falcao měl i další šanci, tentokrát ale hlavičkoval nad branku. Courtois musel zasahovat až po pětadvaceti minutách, kdy konečky prstů vytěsnil pokus hlavou v podání Llorenteho. Athletic se s přibývajícím časem přece jenom zlepšoval a De Marcos mohl otevřít skóre zápasu, jenže obrovskou šanci zahodil.

Druhá půle začala spíše opatrně, a tak se na první gól čekalo až do šedesáté osmé minuty. Silvio trefil svým nešikovným odkopem jen nohu Herrery, Susaeta předložil balón Llorentemu a jeho nadvakrát tečovaná střela skončila za zády bezmocného Courtoise.

O tři minuty později už to bylo 2:0, rychlou akci domácích rozjel De Marcos dobrou přihrávkou na pravou stranu Iraolovi, ten nádherně odcentroval a Fernando Llorente hlavou přibližně ze značky penalty nezaváhal. Neuvěřitelnou sedmiminutovku zakončil čtvrt hodiny před koncem Gaizka Toquero. Standardní situaci z levé strany rozehrál další střídající hráč Ander Herrera, hezky zakroutil míč před branku a Toquerův jemný dotek hlavou znamenal gól.

Alespoň kosmeticky upravit stav zápasu z pohledu Atlética mohli v poslední desetiminutovce Diego, Filipe a Falcao, o své čisté konto však Iraizoz nepřišel. Athletic tak potvrdil velmi dobrou formu z posledních zápasů, přehrál Atlético 3:0 a dostal se na osmé místo, tedy těsně pod příčky zaručující účast v Evropské lize. Atlético se dvanácté a musí se výrazně zlepšit, pokud nechce přijít o svého kouče Manzana.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obrovská mizerie u Atletica, z 5 posledních zápasů a to počítam i UEFA vstřelili pouze jedinou brank ua to v minulém kole se trefi lFalcao z pencky, slavně tom unebude ani dnes vstřelí maximalne 1 branku, Bilbao je teď ve formě 4 zápasy bez prohry a v každém gól, tady si tipnu remizku 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele