16. kolo
18.12.2010 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Villarreal CF - RCD Mallorca 3:1

Rozjezd šestnáctého kola pro nás obstaral sice půltucet mužstev na třech stadionech, avšak nejkrásnější duel plný branek a zajímavých šancí byl k vidění na El Molinónu, kde si to rozdali třetí Villarreal a Real Mallorca, který letos obral o body již čtyři velkokluby a brousil si zuby na pátý cenný skalp.

Tentokráte neuspěl, neměl nárok, ačkoliv si lze velice vážně pohrátvat s myšlenkou, že byl zápas ovlivněn rozhodčím utkání, jehož rozhodnutí odpískat pokutový kop za ruku Webóa v šestnáctce bylo chybné. Právě penaltový moment výrazně ovlivnil průběh utkání v tom ohledu, že Villarreal převzal otěže a klání kontroloval. Do té doby se hrála na El Molinónu relativně vyrovnaná kopaná. A pohledná, jak jsem již uvedl.

Villarrealu se dařilo zezačátku držet míč na kopačkách a nepouštěl baleárské Ďábly dále, než za hranici kruhu, a to i přesto, že měl zápas od úvodních minutek parádní tempo. Žlutá ponorka přetavila mírný tlak a hlavně svou první větší příležitost v branku.

Dnes velice dobře hrající Borja Valero se na levém kraji vápna dostal k míči, dloubnul jej na penaltu, kde jej za sebe prodloužil Giuseppe Rossi, jenž nalezl zcela neobsazeného Santiho Cazorlu, který brankáře Dudu Aouateho překonal mazácky a bez větších potíží.

Villarreal byl sice mírně aktivnější, ale v osmadvacáté minutě inkasoval. Původcem nádherné přihrávky na střelce branky byl Webó, který opět jednoduchým centříkem nalezl na vápně De Guzmána, který sice nešvihl míč do sítě kdejakou silou a rychlostí, míč přesto nabral výbornou trajektorii a skončil za zády bezmocného Diega Lopéze.

Villlarrealu se však povedlo do poločasu snížit, a to díky již popisovanému inkriminovanému okamžiku, díky němuž bych mohl popsat dalších osm statí na téma fatální hrubky španělských rozhodčích. To nemohu, a tak se soustředím pouze na fakt, že si nejlepší kanonýr mužstva Giuseppe Rossi s exekucí poradil jak je jeho dobrým zvykem, tedy penaltu proměnil.

Do poločasu se hrála velice vyrovnaná kopaná bez většího množství šancí. Záhy po obrátce přišel rozhodující moment utkání, a to potvrzující gól brazilského střelce Nilmara, kterého nádhernou přihrávkou vyzval k úniku vstříc baleárské brance Borja Valero. Villarreal po pojistce mírně polevil, i přesto utkání nepřišlo zkrátka na pár zajímavých momentů, mezi něž patří střely Caniho a Santiho Cazorly.

Závěr utkání již zaostal za dosavadním průběhem, Mallorca se pak na větší odpor nezmohla. Suma sumárum, Villarreal se před posledním letošním kolem raduje z udržení třetí příčky v tabulce, neboť má na Espanyol již nedostižitelný náskok. Po Novém roce se však může stát cokoliv.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

ponorka vyhraje 2:0 Mallorca ztratila formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele