34. kolo
01.05.2011 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Getafe CF 2:1

Villarreal přehrál na domácím hřišti Getafe a dotáhl se tak na třetí Valencii na rozdíl tří bodů. Netopýry však ještě v pozdních večerních hodinách čeká dohrávaný duel na půdě Osasuny. Právě Osasuna může zároveň předskočit Getafe a poslat ho tak poprvé v sezoně na sestupové příčky. O osudu utkání rozhodl Giuseppe Rossi.

Utkání otevřela rána Santiho Cazorly, největší hvězda Žluté ponorky však hned po pár vteřinách hry nedokázala usměrnit míč mezi tři tyče. To se nepodařilo ani nejlepšímu střelci Villarrealu Rossimu, jehož rána byla na poslední chvíli zblokována Díazem. Oba tito fotbalisté dost možná v létě odejdou za lepším, i proto se chtějí v každém zápase co nejvíce zviditelnit, což se dařilo i dnes, další Cazorlova rána ovšem mířila nad branku.

První vážnou příležitost Getafe měl ve dvacáté minutě Miku, jeho prudká hlavička po centru Riose však skončila na rukavicích Diega Lopéze. Ten si o chvíli později musel poradit i se střelou Víctora Sáncheze. Ve třicáté druhé minutě už se hosté dočkali vedoucí branky. Pětadvacet metrů od branky našel Casquero Pedra Riose, který si míč hodil na levačku a nechytatelnou ranou vymetl pavučinky ze šibenice Lopézovy svatyně.

Ještě do poločasu mohl vyrovnat Giuseppe Rossi, jeho technická střela zpoza šestnáctky všem minula pravou tyč Ustariho brány. Těsně po přestávce mohl vyrovnat i Nilmar, jeho hlavička ale v síti neskončila. V šedesáté minutě se už domácí dočkali zasloužené branky, standardní situaci rozehrál nakrátko Cazorla na Caniho, jehož prudká rána k tyči rozvlnila síť za Ustariho zády.

V sedmdesáté čtvrté minutě si naskočil na Rubénův centr z levé strany Giuseppe Rossi a nechytatelnou hlavičkou rozhodl o třech bodech pro Villarreal. Ten tak sice nepošetřil před odvetou semifinále Evropské ligy s Portem žádné síly, na druhou stranu ale nabral sebevědomí a zřejmě si definitivně pojistil čtvrté místo. Getafe je ve velkých problémech, momentálně je sedmnácté a má nejhorší formu z La Ligy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele