24. kolo
19.02.2011 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sporting Gijón 0:0

V sobotu se na stadionu Mestalla utkala Valencia proti Sportingu Gijonu. Domácí si chtěli spravit chuť vítězstvím poté, co v úterý v Lize mistrů doma pouze remizovali s německým Schalke 04, jenže ani tentokrát se jim nepodařilo doma získat 3 body a museli se spokojit s další remízou, tentokrát bezbrankovou.

Sporting Gijon v tomto týdnu sbírá samé cenné skalpy. Nejprve dokázal remizovat 1:1 na své půdě s dosavadním lídrem La Ligy Barcelonou, nyní k tomu přidal bezbrankovou remízu ve Valencii. Ukazuje se tak, že Gijon má opravdu silný a nezlomný kádr, který se dokáže zarputile prát i s těmi nejlepšími španělskými kluby. Vždyť z posledních 5 zápasů se mu podařilo hned dva vyhrát a ve dvou remizovat, a v tabulce tak poskočil na 15. místo. I přes to ho však od sestupu stále dělí pouhé 2 body, a to má ještě Osasuna zápas k dobru.

Výhra nad Valencií byla ještě cennější v tom smyslu, že klub s netopýrem ve znaku předtím zvítězil v sedmi z osmi zápasů La Ligy.

Sporting vytáhl na Valencii velmi defenzivní taktiku, jeho hráči důsledně bránili a do útoku se dostávali jen sporadicky. A Valencie, ačkoli měla převahu v držení míče a měla výhodu domácího prostředí, nedokázala najít účinný recept, jak překonat obranný val Gijonu. Především ze začátku se i přes lepší výkon nemohla dostat k žádné vážnější akci.

Alejandro Dominguez se dostal do šance v 16. minutě, ale po centru Maty pálil mimo. Pravý záložník Valencie Joaquin Sanchez se také pokusil o střelu, ale ta byla zblokována. To bylo vše, na co se domácí v první třičtvrtěhodince zmohli.

Druhý poločas se nesl spíše v režii Gijonu, přičemž nejvýraznější postavou byl záložník Diego Castro. Ten již devět minut po začátku druhého poločasu vystrašil domácí diváky, když se dostal ke střele, ale jeho pokus letěl nad branku. Chvíli na to se pokusil vystřelit znovu z velké vzdálenosti od branky Guaity, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Valencia se v závěru utkání ještě pokoušela s výsledkem něco udělat, ale nepodařilo se jí vytvořit si žádnou vážnou šanci, a tak se musela spokojit s jedním bodem za remízu. Svěřenci trenéra Emeryho tak zůstávají na 3. příčce s náskokem tří bodů na čtvrtý Villarreal, který však má ještě zápas k dobru.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
PePiG7

1-0 Soldado

Reagovat
randi

3:1 Jonas, Soldado, Tino

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia si napraví chuť po remíze z LM- 2:0

Reagovat
Ranoth

asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

Proti tomu antifutbalu Gijónu sa ani nedivím, že to skončilo 0:0. Videl si vôbec ten zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele