2. kolo
11.09.2010 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Racing Santander 1:0

Valencia zatím proplouvá letošním ročníkem Primera division bez ztráty kytičky. Toto tvrzení platí také po zápase se Santanderem, který ale vůbec nebyl pro domácí jednoduchý. O výsledku musela rozhodnout pouze jediná branka, kterou zaznamenal v nastavení první půle holandský legionář Hedwiges Maduro.

Díky jeho hlavičce se tak Valencia drží na špici tabulky, kam se dostala po vítězství 3:1 na hřišti Malagy v prvním kole. Racing naopak zůstává i nadále bez bodu, ovšem má za sebou alespoň dva těžké zápasy. V úvodní rundě totiž podle předpokladů nestačil na Barcelonu, jíž podlehl vysoko 0:3. Zápas se však mohl ubírat zcela jiným směrem, kdyby Racing prokázal v koncovce mnohem větší produktivitu.

V jedenácté minutě poslal první vlaštovku brankáři Césarovi pohotový Markus Rosenberg, nicméně Munitisův centr do sítě neuklidil. Na opačném konci hřiště se zkoušel svými technickými finesami prosadit Mata, jenže ani jemu nebylo přáno. Santander byl v úvodních minutách aktivnější a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Zpoza velkého vápna napřáhl k dělovému projektilu Rosenberg a César měl s jeho pokusem co dělat. Těsně před koncem půle málem opět zafungovala spolupráce mezi centrujícím Munitisem a hlavičkujícím Rosenbergem, švédského útočníka ovšem tentokrát zastavilo břevno.

Zanedlouho se přece narodil jediný gólový moment celého střetnutí. Mata udělal na pravém křídle s míčem přilepeným na kopačce pár rychlých kroků, posadil nadýchaný centr přesně na hlavu Madura a ten vymetl dolní růžek Tonovy svatyně. V nastavení první půle tak přišla pro hosty hodně krutá rána. Valencia se po první brance viditelně uklidnila, po druhé brance sahal Costa, jenže Rosenberg vykopl míč z brankové čáry. Postupem času se Racing opět osměloval ke stále častějším atakům soupeřovy brány. Henriqueho projektilu chybělo ke štěstí pár centimetrů, Cismu pak bravurně vychytal již devětatřicetiletý gólman domácích. Jelikož své šance v závěru neproměnili ani domácí, skončilo utkání hubeným vítězstvím favorita.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
mastakillah

Joaquin se zase předvede 2:0 (Mata, Joaquín)

Reagovat
smazaný uživatel

OMG co se stalo EVEROVY pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele