11. kolo
14.11.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Getafe CF 2:0

V posledním nedělním zápase 11. kola Primera Division přivítala Valencie na Mestalle Getafe a po čtyřech nevyhraných zápasech si konečně připsala tři body za vítězství 2:0. Vítězný gól vstřelil už v 8. minutě Tino Costa a už od úvodu zápasu tak uklidnil hru domácího týmu. Valencie se díky vítězství posunula zpět na čtvrtou pozici před Sevillu. Getafe se propadlo už na jedenáctou pozici.

Aktivněji však začali hosté a v 5. minutě zahrozil Manu, který vypálil z hranice pokutového území po přihrávce od Francisca Casquera. Jeho tvrdou ránu však gólman Moya lehce schoval v náručí. O tři minuty později tak padl první již zmiňovaný gól zápasu. Juan Mata se uvolnil na levé straně a přihrál do středu na Costu, který parádní ranou vymetl levý růžek branky Getafe - 1:0.

Velmi zajímavá pasáž hry přišla mezi dvacátou a pětadvacátou minutou. V ní se zrodily hned tři zajímavé příležitosti, z toho dvě na straně Getafe. Nejprve se uvolnil hostující Dani Parejo a tečovanou střelou pořádně vystrašil domácího gólmana. V následné protiakci se do zakončení hlavou po centru Maty dostal Aduriz, ale ani on svou střelu nenamířil přesně a tu třetí měl Adrián Colunga, který si seběhl na kolmici Pareja a ve vyložené příležitosti v pokutovém území poslal svou střelu pouze do bránícího obránce.

Ve druhé polovině prvního dějství byli domácí jasně lepší, ale až na některé dalekonosné pokusy si nedokázali vytvořit nic kloudného. Getafe však bylo naprosto neškodné a tak domácí příliš práce v obraně neměli. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení Valencie.

Druhý poločas přinesl znovu větší aktivitu ze strany domácích fotbalistů, ale většina jejich slibně se rozvíjejících útoků skončila ofsajdem. I přesto se do velmi dobrého zakončení dostal Aduriz, který v 60. minutě poslal svůj projektil jen těsně vedle levé tyče branky Getafe. Na straně hostí se činil zejména Manu, ale jeho individuální výpady končily na domácí obraně.

V 63. minutě tak přišel trest v podobě druhého gólu. Po rohovém kopu Costy se ocitl v pokutovém území osamocený David Navarro a netradiční zakončovatel se z vyložené pozice nemýlil a přidal pojistku v podobě druhého gólu v síti Getafe.

Poté přišlo několik střídání a na hřiště se podíval i mladíček Isco na straně Valencie, který si tak odbyl premiéru v ligové soutěži. Svou nominaci na zápas si vysloužil v pohárovém zápase proti Logronesu, ve kterém vstřelil dva nádherné góly. Do konce zápasu si vytvořil také jednu zajímavou příležitost, ale po přihrávce od Soldada trefil pouze bránícího obránce.

O šancích v závěru zápasu se ani mluvit nedá, a tak za zmínku stojí pouze nepovedené střely Soldada na domácí straně a Albína na straně hostí. Valencie v pohodě ubránila dvoubrankové vedení a zaslouženě zvítězila 2:0. Neškodné Getafe nemělo v zápase moc příležitostí a prohrálo zcela poprávu.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
PePiG7

2:0 Hernandez,Alba

Reagovat
randi

2:1 Joaquin, Isco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele