4. kolo
22.09.2010 22:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 1:1

Valencia si připsala první ztrátu, když nedokázala ve druhém dějství matnému a nikterak dobře hrajícímu Atléticu Madrid vstřelit více než jen jednu jedinou branku. Rojiblancos od osmnácté minuty zaslouženě vedli, neboť byli v prvním poločase aktivnější než domácí celek, a připsali si další dobré šance na zvýšení náskoku.

Po obrátce již na hřišti fungovalo jediné mužstvo, a to tým domácích Netopýrů, který se však dlouhou dobu nedokázal prosadit. Sedm minut před koncem se to konečně podařilo baskickému kanonýrovi Aritzovi Adurizovi, ale na víc než na tuto trefu Valencijští neměli čas. Z pohledu domácích jde o ztrátu dvou bodů, z pohledu hostí samozřejmě o zisk plusového bodu.

V osmnácté minutě předvedlo Atlético Madrid protiútok jako z fotbalové učebnice. Valencia zahrávala rohový kop, ale ten dokázala obrana odvrátit. K odraženému míči se dostal Diego Forlán, který nalezl nabíhajícího pravého beka a kapitána mužstva Antonia Lopéze ve sprintu na polovině domácích, kde dlouhý pas netrefil chybující Ricardo Costa a dal Lopézovi možnost přiťuknout míč dalšímu kvapně běžícímu hráči Atlética Madrid Simaovi Sabrossovi, který poslal přesnou ranou k tyči podél padajícího Césara Sáncheze Atlético Madrid do vedení.

V závěru poločasu měli Rojiblancos obrovskou šanci na zdvojnásobení vedení, Diego Forlán ale nedokázal trefit odkrytou branku domácích poté, co vyřadil ze hry jak bránícího Ricarda Costu, tak i zkušeného brankáře Césara Sáncheze.

Po obrátce se nejprve zaskvěl velkou chybou Luís Perea, který nahradil v sestavě vykartovaného Tomáše Ujfalušiho, ale jeho nepovedenou malou domů nakonec zachránil pohotovým výběhem opět skvěle chytající David De Gea. Po hluché dvacetiminutovce se dostal do šance Diego Forlán, kterému v poslední chvíli vypíchl míč vracející se Maduro. V dvaasedmdesáté minutě musel předvést parádní robinsonádu devatenáctiletý brankář Atlética Madrid David De Gea proti pohotové střele Roberta Soldada, ale hlavičce Aritze Adurize o deset minut později již zabránit nemohl.

Po skrumáži u pravého rohového praporku poblíž území Atlética Madrid se dostal míč k Davidu Albeldovi, který poslal míč do pokutového území a příjemce Aritz Aduriz přeskočil nereagujícího Luíse Pereu a zaslouženě vyrovnal. V závěru utkání se před oběma brankami spíše žlutilo, než střílelo, a tak zápas skončil nerozhodným rozuzlením.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Aduriz,Mata - Forlán

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, Lapi, Mathieu na stoperu? To jsem snad ještě neviděl za tu dobu co u nás působí a pochybuju, že tomu dneska bude jinak A Costa (ani jeden z těch dvou našich) není Tiago

Reagovat
smazaný uživatel

Tu sestavu jsem jel podle goalu.com a rozhodně o ní nepřemýšlel, ale to není omluva pro Tiaga Silvu. To je zkrat, nic jiného! Tímto se Tinovi omlouvám a slibuju, že už si ho nebudu plést s Tiagem!

Reagovat
smazaný uživatel

Budiž ti odpuštěno

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem se na to koukal připadalo mě že žlutou kartu dostal snad každý z Valencie...

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, plichta pěkná, ale čekal jsem víc Kdyby Aritz další tři hlavy nezazdil, tak mohlo být veseleji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele