15. kolo
11.12.2010 20:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - UD Almería 1:3

Zasvitla-li krátce po příchodu Gregoria Manzana v Seville naděje v lepší zítřky, nesvítila moc dlouho. Sevilla se topí v obrovských problémech a velice si zahrává se svou budoucností, čímž myslím bytostně nutný příjem z evropských pohárů, které se vzdalují a vzdalují a vzdalují...

Fanoušci Rojiblancos dostali v posledních domácích duelech několik lekcí v pískání, neboť toho si narozdíl od radosti užijí do sytosti! Jejich miláčci se dnes prezentovali chabým výkonem, který proti bojujícímu a makajícímu soupeři ze spodu tabulky nestačil. Není proto divu, že se Sevillistas plahočí až na desáté příčce. Ztráta na kluby útočící na evropské poháry ještě ale není tak velká, jak by si to Andalusané zasloužili.

Bitva o Andalusii vyšla lépe hostům, kteří se třemi pěknými brankami odpoutali z devatenáctého místa a poskočili blíže příčkám, které nezajišťují katapult do Segundy. Nejkrásnější okamžiky divákům přednesl nejmenší muž na hřišti Pablo Piatti, jehož branky nejenže rozhodly o vítězství, ale hlavně se budou ucházet o góly tohoto kola.

Další hvězdou zápasu byl brankář hostí Diego Alvés, který zneškodnil pokutový kop Fréderica Kanoutého. Tenhle brazilský brankář čapá velice dobře a je až s podivem, že jej zatím nepřetáhl žádný renomovaný velkoklub.

Sevilla utkání nezačala špatně a již ve čtvrté minutě zazvonilo po střele José Carlose Fernandeze břevno za Alvésovými zády. Ve dvacáté minutě mohla jít do vedení, ovšem exekuci pokutového kopu Kanouté nezvládl. Posléze zahrozily hosté, ale Piattiho pěknou střelu vytáhl Andrés Palop krásnou robinsonádou na roh. První poločas byl protkán řadou nepřesností zejména na straně Sevilly, která se ne a ne rozpomenout na léta, kdy soupeře přehrávala pěknými a rychlými kombinacemi. Ty vystřídala neurvalá hra plná zmatků.

Po obrátce přišel diskutabilní moment, a to když Vargas dorazil hlavičku Ucheho Kalua, ale Renato míč z brankové čáry vykopl. Několikeré opakování neukázalo, že by míč přešel celým objemem čáru, ale pomezní rozhodčí neváhal ani šest a půl vteřiny a gól prostřednictvím svého hlavního kolegy odsouhlasil.

Sevilla se probudila v osmapadesáté minutě, kdy se mohl po krásné individuální akci prosadit Negredo, kterému ovšem chyběla striktnější koncovka a přebývaly Alvésovy rukavice. V jednaosmdesáté minutě již přišel okouzlující okamžik, který jsem mírně naťukl v úvodní části reportáže.

Argentinský mladíček Piatti si vysloužil i potlesk domácích fanoušků za přenádherný gól, který vzešel z jeho individuálních schopností i skvělého nápřahu zpoza šestnáctky. Piattiho krásná rána se dostala do sítě přes marně plachtícího Palopa a odrazem od břevno. Fotbalová lahůdka.

Sevillu poté psychicky dorazil Alexis, který byl po druhé žluté vyloučen. Naděje opět vysvitla po Kanoutého dorážce po skvělé práci Acosty, ale do kolen definitivně srazil Sevillu svým druhým zářným okamžikem Piatti, jehož patička znamenala třetí gól v Palopově síti. Piatti Sevillu dokonale rozložil a bude zajímavé sledovat, jak se k nepříznivým výsledkům postaví vedení. Manzanova dráha na lavičce totiž s každým takovým neúspěchem míří strmě dolů, respektive k jeho konci.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele