20. kolo
22.01.2011 18:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Sevilla FC - Levante UD 4:1

Sevilla si napravila reputaci a tentokráte doma nepadla jak laň stižená střelcovými broky, nýbrž svého soka převálcovala a připsala si veledůležité vítězství, jehož tříbodová odměna se pozitivně promítne do tabulky šampionátu.

Klíčem k úspěchu nebyl nikterak výjimečný, avšak kvalitě soupeře postačující výkon. Tentokráte se Levante nezmohlo na nižádný odpor a i po tomto kole nerozmnoží již tak útlý bodový zisk, který jej řadí na prozatímní předposlední příčku soutěže.

Na svá nejlepší představení si dnes navečer vzpomněl brazilský internacionál Luis Fabiano, který do poločasu zatížil konto Los Granotes dvěma přesnými zásahy a po obrátce završil své vynikající představení třetí brankou, která znamená první sevillský hattrick v sezóny.

Sevilla byla mírně aktivnější již od úvodních minut, ale zápas postrádal jakýsi náboj a spád, možná právě branku. První vážnější střelecké pokusy zaznamenali právě Luis Fabiano, na něhož ve třiadvacáté minutě navázal nepřesnou střelou po Dabově příhře Álvaro Negredo.

Sevilla se za svou ofenzivní aktivitu dočkala odměny v osmadvacáté minutě, když se po svižné akci a krásném, přesném centru Jesúse Navase prosadil hlavičkou do pravé šibenice Reinovy svatyně Fabiano. Sevillistas rázem přišli o břímě svazující kopačky a začali útočit lehčeji, rázem jim šlo vše lépe.

V devětatřicáté minutě se Rojiblancos dočkali druhé trefy, když se po Romaricově rohovém kopu prosadil stoper Julien Escudé. Neuběhly ani tři minuty, Javi Venta poslal Fernanda Navarra v šestnáctce k zemi a kopala se penalta, k jejíž exekuci se postavil Luis Fabiano a byl neomylný. Sevilla v půli vedla 3:0 a o vítězi klání bylo rozhodnuto.

Sevilla na počátku první půle značně zvolnila tempo, a tak se k lepší střele poprvé dostalo i valencijské Levante, ovšem střela Miguela Pallardó se do branky hájené veteránem Andrésem Palopem nevešla. A přec brzy přišel trest! Vlažný přístup se však svěřencům Gregória Manzana brzy vymstil, neboť Sevillští inkasovali z kopačky Xisca stav snižující branku.

Fabiano však neponechal nic náhodě a po Dabově příhře přesnou střelou k levé tyči překonal bezmocného Reiny. V dalším průběhu utkání se již nestalo nic poznamenání hodného, a tak uzavřeme tento report slovy, že si Sevilla naprosto po právu připsala tři body, které však bude muset ještě několikrát potvrdit, aby dostála svým předsezónním cílům, jež se týkaly evropských pohárů. Závěrem bych dodal, že pro Levante budou klíčová spíše domácí utkání a vzájemné zápasy se sestupem ohroženými soupeři.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska to musíme Sevillko dát, tipuji výhru o 2 góly minimálně... tip: 3:0 či 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

fandíš Seville?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele