8. kolo
24.10.2010 19:00 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 4:3

Nejatraktivnější zápas osmého kola Primera Division byl k vidění v Seville na stadionu Ramóna Sánchéze Pizjuána, kde domácí přivítali Athletic Bilbao. Utkání skončilo po velikém boji vítězstvím domácích 4:3 a Sevilla tak v tabulce Athleticu utekla na rozdíl čtyř bodů a je šestá. Vítězný gól domácích vstřelil v 80. minutě z penalty Frederic Kanouté.

Utkání mělo od úvodu obrovské tempo a akce střídala akci. První střela na branku však přišla až ve 13. minutě a postarali se o ni domácí fotbalisté. Na rohový kop Capela si naskočil Luis Fabiano a svou hlavu poslal bohužel pro domácí pouze doprostřed branky, kde stál připravený gólman hostí Iraizoz. O minutu později znovu Fabiano zkoušel štěstí tentokrát přibližně z pětadvaceti metrů, ale tento přízemní pokus šel mimo branku Athleticu.

Hosté se osmělili akcí mladíka Muniaina, který si vyměnil balón s Gurpegim a velmi tvrdou ranou vystrašil domácí publikum. Jeho projektil však pozorný Palop vytáhl na roh. Z něho se poprvé do zápasu uvedl také nejlepší střelec Athleticu Fernando Llorente, který vyskočil nejvýše, ale svou hlavou netrefil branku Sevilly.

Poté přišly chvilky pro domácí Sevillu. Nejprve pálili nepřesně Fabiano s Kanoutém, ale ve 35. minutě už se domácí nemýlili a znovu v tom měli prsty domácí útočníci. Kanouté se dostal k odraženému balónu a přihrál ho volnému Fabianovi, který se uvolnil přes jednoho obránce a tvrdou ranou k tyči nedal gólmanovi Athleticu šanci - 1:0.

Ve 45. minutě přišel druhý šok pro hostující celek. V pokutovém území byl sražen Fabiano a rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil druhý útočník Kanouté a zvýšil tak těsně před přestávkou na 2:0. Hosté neodehráli špatný poločas, ale domácí byli lepší a hlavně produktivnější a tak byl poločasový stav jednoznačně zasloužený.

Ve druhé půli se roztrhl pytel s góly na obou stranách. V 62. minutě zvýšil už na 3:0 po přihrávce od Romarica znovu Luis Fabiano a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto. Jenomže pak byl vyloučen Navarro a hosté hráli přesilovku, kterou poprvé zúročili v 73. minutě, kdy se trefil kdo jiný než Fernando Llorente a jak jinak než hlavou. Na gól mu asistoval Markel Susaeta.

V 77. minutě se utkání zdramatizovalo ještě víc. Fernando Llorente sice neproměnil penaltu, odražený míč se k němu ovšem vrátil a hostující útočník už z dorážky nezaváhal - 3:2. Akcie hostů však znovu klesly hned o tři minuty později. V pokutovém území došlo ke srážce Negreda, Iraizoze a Ustaritze a rozhodčí nařídil další, tentokráte hodně podivný a diskutabilní pokutový kop. Ten bez problémů znovu proměnil Kanouté a zvýšil na 4:2.

Závěrečných deset minut už se Sevilla výhradně soustředila na zadní vrátka a dařilo se jí to až do nastaveného času. Pak centroval Javi Martinéz a nepochopitelně neobsazený Igor Gabilondo znovu snížil na rozdíl jediné branky. To však bylo vše, co hosté stihli a tak nadmíru atraktivní zápas skončil vítězstvím domácí Sevilly 4:3.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
satan_666

Autor viděl zápas? nezmínil vyloučení Navarra po druhý žlutý za stavu 3:0, na 3:2 byl po dorážce neproměněný penalty, na 4:3 rozhodně nebyl po rohu,ale míč zatáhli po straně a nacentrovali...a ta druhá penalta Sevilly,Palop rozhodně nemohl faulovat spoluhráče Kanoutého nejspíše byla po neodpískanym šlapáku Negreda kterej byl v tý akci,ne Kanouté, odpískaná ruka obránce,kterej na míč spadl...a golman hostí teda neni Palop ale Gorka Iraizoz... asi hodně narychlo napsaný nebo odfláknutý...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele