16. kolo
18.12.2010 22:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 1:2

Gólem Aritze Adurize v nastaveném čase zdolala Valencia Real Sociedad v poměru 2:1. Touto výhrou si zajistila čtvrté místo, na kterém o skóre před Espanyolem také přezimuje.

Dlouho to přitom vypadalo na zaslouženou remízu, vše ale od základů změnil Aduriz, mimochodem narozený v San Sebastianu, velkému fotbalu se však poprvé učil v konkurenčním Bilbau.

Domácí se díky penaltě v první půli dostali do vedení, ovšem Valencia perfektně zvládla oba závěry poločasů, v kterých dala dva góly a otočila vývoj utkání.

Domácí šli do zápasu s povzbuzující statistikou, na domácím stadionu vyhráli v letošní sezoně La Ligy pět ze sedmi utkání, to je velice lichotivá bilance. Na stadionu Anoeta se hrál velmi zajímavý fotbal z obou stran, šance střídala šanci, ovšem vyznamenávali se oba brankáři. První půle patřila spíše Valencii, ta druhá pak jednoznačně domácím.

Ve dvacáté třetí minutě však hostující brankář Sanchez kapituloval, po faulu Davida Navarra na svého jmenovce Zurutuzu se kopala sporná penalta, kterou domácí kapitán Xabi Prieto bezpečně proměnil a poslal svůj tým do vedení.

To však trvalo jen do pětačtyřicáté minuty, kdy se k exekuci volného přímého kopu postavil Tino Costa, obstřelil zeď, vymetl pavučinky Bravovy brány a nádherným způsobem vyrovnal. O to důležitější byl tento gól, když hned v předešlé akci Griezmann málem zvýšil na 2:0.

Real Sociedad byl ve druhém dějství lepším týmem a jednoznačně prověřovanějším gólmanem byl Vicente Guaita, náhradník za zraněného Césara Sancheze, který musel v úvodu druhé půle odstoupit. Hned po Guaitově příchodu to zkoušel ze situace podobné brance Valencie Zurutuza, ovšem těsně minul.

Aktivní Zurutuza byl velmi blízko gólu v 64.minutě, kdy se prodral do vyložené příležitosti, ale mladý brankář "Netopýrů" perfektně zasáhl. Domácí se snažili, svého soupeře tlačili, ovšem neprolomili, a tak přišla z druhé strany rána pod pás. V první minutě nastavení se do míče opřel z uctivé vzdálenosti Aritz Aduriz a v poslední možné chvíli zajistil svému týmu tři body, které se do tabulky a pro sebevědomí velmi hodí.

Valencia se tedy dostala o skóre před s Barcelonou ztrativší Espanyol a do jarní části sezony vstoupí ze čtvrtého místa, pět bodů za třetím Villarrealem, patnáct za bezkonkurenční Barcelonou. Real Sociedad už teď ví, že podzim zakončí v horní polovině, na Seville teď záleží, jestli na devátém, nebo desátém místě.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kongo

Uz chci v tymu Kevina Gameira

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele