18. kolo
08.01.2011 20:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad - Sevilla FC 2:3

Poslední měsíc se nese ve znamení obrody Sevilly, která si po postupu do čtvrtfinále Copa del Rey a skalpu Osasuny připsala důležité vítězství na půdě Realu Sociedad, díky čemuž se navrátila do boje o evropské poháry.

Real Sociedad si naopak připsal čtvrtou porážku v řadě a po vynikajících výkonech výrazně strádá, i proto se propadá tabulkou níže a níže a výrazně si komplikuje cestu do evropských pohárů, o nichž se relativně nahlas v období euforie v Baskicku hovořilo.

Zaplněná Anoeta sledovala velice pohledné představení, jež se odehrávalo ve svižném tempu a nabídlo celkově pět pěkných branek. Do vedení dostal Errealu přenádhernou střelou zpoza šestnáctky Diego Rivas, kterému mičudu po fatální chybě a znamenitému se vyhnutí obranných povinností Escudého nalil míč do výborné pozice bojující Mikel Gonzales.

Lasarteho muži se však z vedení radovali pouhopouhé dvě minuty. Perottiho rohový kop usměrnil před branku Luis Fabiano a do formy se dostávající Frédéric Kanouté propálil vynikajícím volejem všechno, co mu stálo v cestě.

Real Sociedad byl po vyrovnání hostů aktivnější, z čehož vyplynula celá řada šancí a i gólový moment, který fanouškům ve třiačtyřicáté minutě obstaral Joseba Llorente. Daniel Estrada napálil míč z hranice své šestnáctky dopředu, kde míč dostihl i díky další hrubce Juliena Escudého právě někdejší střelec Villarrealu, který balón kvapně poslal k tyči vyběhnuvšího Palopa. Real Sociedad mohl jít do dvoubrankového vedení, ale hlavička Zurutuzy se do branky nevešla.

Po obrátce přišlo ze strany Andalusanů ke zlepšení herního projevu, což deklarují i dvě vstřelené branky. V třiapadesáté minutě nejprve vychytal Bravo Kanoutého, ale o deset minut později již Luís Fabiano vsítil vyrovnávací gól, o který se velkou měrou zasloužil přihrávající Álvaro Negredo.

Střídající Negredo pak o dvě minuty později výbornou přihrávkou vybídl Kanoutého, který se sám před Claudiem Bravem nemýlil a poslal hosty do vedení. Sevilla nakonec vítězství udržela až do samého konce, ačkoliv si Real Sociedad vytvořil pár střeleckých možností a mohl vyrovnat. Kýženého bodu se však i kvůli nepřesné střelbě nedočkal.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

x 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele