34. kolo
30.04.2011 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - FC Barcelona 2:1

Barcelona, vědoma si zaváhání Realu, nestačila na Real Sociedad, kterému na stadionu Anoeta podlehla 1:2. Blaugranas poslal v první půli do vedení Thiago, v závěru však otočili průběh zápasu Ifran a Xabi Prieto. Náskok Barcelony tak zůstává pohodlný, osmibodový.

První velkou příležitost utkání měl ve čtvrté minutě Lionel Messi, k němuž se odrazil míč na hranici šestnáctky, argentinský šikula ovšem přestřelil. Hned v zápětí pálil Afellay, ani on však branku Brava netrefil. V patnácté minutě na sebe poprvé upozornili domácí, vynikající pas do pokutového území dostal Tamudo, ve skluzu ale míč netrefil ideálně a minul.

První gól padl v devětadvacáté minutě. To se k míči ve středu pole dostal Xavi a hledal Messiho, ten však na balón nedosáhl a jen ho lehce prodloužil k Thiagovi, který pak tváří v tvář domácímu brankáři Bravovi se štěstím otevřel skóre utkání. Sociedad se snažil okamžitě odpovědět, z pravé strany odcentroval Martinez a gólman Blaugranas Pinto jen těžko dokázal udržet míč před brankovou čarou.

Úvod druhé půle byl ve znamení krásného fotbalu na obou stranách, do první šance se dostal Thiago, svou druhou branku v zápase však nepřidal. Na druhé straně to zase zkoušel Tamudo, Pinta ale nepřekonal. Afellayova technická střela pro změnu skončila mimo tři tyče. A tak v sedmdesáté minutě domácí zaslouženě vyrovnali. Zurutuza našel přesně nohu Ifrana, který se zblízka nemýlil a zadělal tak na drama.

Sedm minut před koncem navíc Real Sociedad převážil misky vah na svou stranu. Mascherano v pokutovém území jednoznačně fauloval pronikajícího Griezmanna a kopala se penalta. K její exekuci se postavil kapitán Xabi Prieto, jenže sice dal Pintovi velkou šanci zasáhnout, nakonec však skóroval a rozhodl o veledůležitém tříbodovém zisku pro domácí.

Ti se díky výhře zřejmě definitivně zachránili, čtyři kola před koncem jsou jedenáctí s náskokem šesti bodů na sestupové pozice. Barcelona zůstává s přehledem první a jen zázrak by jí připravil o obhajobu mistrovského titulu.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
FCBjhonysFCB

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 2-D.Villa,Alcántara

Reagovat
smazaný uživatel

Pinto, Montoya, Piqué, Milito, Fontàs, Keita, Xavi, Thiago, Jeffren, Afellay and Messi ... paradna zostava , hraci si oddychnu na LM a pritom sa opat ukazu mladici , najvacsiu radost mam asi z montoyu a fontasa .. Visla el Barca !!! .. ak vyhrame tak doma uz slavime titul :)

Reagovat
FCBjhonysFCB

škoda, že jsme prohráli, ale stále máme 8 bodový náskok

Reagovat
Murtago

Co hraje ten váš tým za ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

a tvoj?

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ale vždyť už je rozhodnuté

Reagovat
smazaný uživatel

..každý tu hovorí, že je už rozhodnuté. Matematicky ešte predsa nie. Ešte sa hrajú štyri kolá. Ak by teoreticky FCB prehrala tri z nich a RM vyhral všetky štyri, mal by tittul.. Samozrejme, že je tam šanca 1 : 1 000 000, ale predsa len je..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele