21. kolo
31.01.2011 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Valencia CF 1:1

Dohrávka jednadvacátého kola mezi Racingem de Santander a Valencií nabídla pestrou paletu fotbalových okamžiků a rozhodně svou kvalitou a pohledností nezaostala za zápasy, jež se odehráli o víkendu. Tvrdý zápas okořenila trojice červených karet, z nichž dvě vytáhl přísný soudce za pokřikování, respektive nadávky jeho směrem.

V prvním dějství byl jednoznačně lepší Racing, který se také ujal díky brance Ariela vedení. Krom toho si připsal další dvě tutovky, které v podstatě mohly rozhodnout o vítězi utkání. V průběhu druhé půle se Emeryho svěřenci mírně zlepšili a protlačili se i na půlku Kantábrijců, kde nakonec díky sehranému rohovému kopu uspěli přenádhernou brankou Tina Costy.

Racing se v prvním dějství prezentoval velice náročným, ale nesmírně platným pressingem v hlouby soupeřova pole. Tím pádem znemožňoval kvalitní rozehrávku a často donutil Emeryho svěřence kvapem odkopnout balón, který povětšinou zpacifikovala výborně hrající obrana. V útoku řídila dvojice Ariel - Rosenberg, která byla u všech nejpodstatnějších momentů první půle.

První půlhodina hry sice přinesla atraktivní podívanou, avšak na pořádnou šanci si museli fanoušci na El Sardinero počkat. Indický majitel přísedící v lóži mohl ve jednatřicáté minutě sledovat první tutovku, do které se po příhře Ariela dostal Markus Rosenberg, který tváří tvář Guaitovi nastřelil levou tyč. Racing to však příliš mrzet nemuselo, protože o dvě minuty později se po rohovém kopu a nešťastném obraném zákroku Tina Costy dostal k míči zcela neobsazený Ariel Nahuelpan, který vstřelil otevřel účet utkání.

Po obrátce měl na kopačce druhou branku Adrián, ale před netopýřím brankářem nešťastně minul. Hra se v první čtvrthodině druhé půle přelívala ze strany na stranu a všichni fanoušci se museli náramně bavit. Totéž však neplatí o Navarrovi, který byl na střídačce za blíže nespecifikované poznámky vyloučen.

Pro Valencii se ukázalo být klíčové střídání Miguela za Bruna, protože hyperaktivní bek hostí okamžitě rozvířil valencijské vody a dodal ofenzívě mrštnost a nové možnosti. V osmasedmdesáté minutě se nakonec valencijští fotbalisté radovali z vyrovnání, když Tino Costa přenádhernou ranou zpoza šestnáctky vymetl veškerou havěť z pravého roku Toñovy branky. Výborně chytající Toño zanedlouho uchránil Racing od porážky, když výtečně zlikvidoval dvojici šancí Miguela. To už nebyl na hřišti Ricardo Costa, který dostal za druhý nepříjemný faul na Ariela druhou žlutou kartu a musel se pakovat ze hřiště. Brzy na to odešel za protesty i Mehdi Lacen. Samotné nastavení již žádný poznamenání hodný moment nepřineslo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
Stankovic

V posledních desetiminutovce Valle zabere a vyhraje. Tip 1:2

Reagovat
randi

musíme 3 body ! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

to bude víc 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Něco mi říká, že dneska to bude jen za bod, 1:1, ale doufám, že se pletu. Do tipligy jsem dal 1:2

VALENCIA !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel jsem se nespletl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele