14. kolo
04.12.2010 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Atlético Madrid 2:0

Atlético Madrid opět ani zdánlivě nepřipomínalo věhlasné a ambiciózní mužstvo z úvodu sezóny, zejména obranu pak lze charakterizovat jako neuspořádané stádo dorostenců pobíhající v neexistujícím systému a rozestavení, bez důrazu a schopnosti držet střeženého protihráče.

Levante svého soupeře neudolalo, ba naopak předvedlo velice dobrý výkon a prezentovalo se uspořádanou, takřka neprostupnou obranou a nebezpečnými protiútoky, které představovaly pro tragikomickou obranu hostí neřešitelný rébus. Atlético Madrid se narozdíl od soupeře snažilo kombinovat, ale zůstalo pouze a jen u snahy. Kloudnějšího výsledku se fanoušci Los Colchoneros nedočkali.

Jejich oblíbené mužstvo strádá a není divu, že mu po čtrnáctém kole patří až sedmá příčka, u níž rozhodně nezůstane. Atléti se propadnou do hloubi pole, mezi průměr, tedy tam, kam v současnosti svými výkony patří. Levante naopak oslavuje nejen skalp slavného, co na tom, že bez formy hrajícího soupeře, ale i posun tabulkou na patnácté místo, čtyři body od průběžné hranice ponoru.

Utkání začalo zhurta a již ve třetí minutě se mohli domácí radovat. Rohový kop se podařilo Rojiblancos odvrátit, ale jen ke Xabimu Torresovi, který mičudu zády obloučkem vrátil na kraj malého čtverce, kde jej nalezl obránce Victoriana Nana, který míč umístil do sítě bezmocného Davida De Gey. Obrana tradičně fatálně zaspala, Atlético bylo brzkým úderem naprosto ochromeno.

Po čtvrthodině hry měl další šanci Caicedo, ale s obranným skluzem tentokráte včas přispěchal Diego Godín. O několik minut později předvedl reflexivní zákrok - nebo spíše byl trefen - David De Gea proti střele Xaviho Torrese z malého vápna. V nastaveném čase si připsal první střelu Atlética Simao, míč ještě nyní hledají za branami stadionu...

Ve druhé půli domácí kontrolovali vývoj, drželi hostující celek na uzdě a nepustili jej do žádné výrazné příležitosti. Los Colchoneros si sice připsali několik střeleckých pokusů, ale žádnému nelze přisoudit ani adjektivum "zajímavý" či "nebezpečný". Manuel Reina všechny pokusy ukryl v náručí či ve svých přilnavých rukavicích.

Levante se krátce před završením hodiny hry podařilo pojistit vedení, což v té chvíli vzhledem k výkonu madridského celku znamenalo jistotu vítězství. Po skvělé přihrávce zkušeného Juanla se prosadil chytrou střelou z první ekvádorský kanonýr Felipe Caicedo, který zaznamenal již šestou branku v sezóně. Domácí i přes lehoulinký náznak Atlética Madrid povstat z bídy a utrpení udrželo výsledek až do konce a zaslouženě vyhrálo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele