26. kolo
02.03.2011 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Atlético Madrid 1:1

Ve 26. kole La Ligy se utkaly dva madridské týmy - Getafe s Atléticem Madrid. Už po třech minutách se do vedení dostali domácí zásluhou Del Morala, ale utkání nakonec skončilo remízou 1:1, když se v závěru zápasu prosadila lednová posila Atlética Elias.

Oba dva celky se pohybují uprostřed ligové tabulky, ale především Atlético se snaží dohnat manko na pohárové pozice, a tak trenér Quique Sánchez Flores doufal v tříbodový úspěch. Naopak Getafe chtělo přerušit svoji nelichotivou bilanci pouze jediné výhry z posledních 9 zápasů a hned v úvodu klání k tomu udělalo první krok.

Útočník Getafe Manu převzal přihrávku od Mikua a vypálil z úhlu, přičemž jeho střela byla tečována madridským obráncem Godínem přímo do vzdálenějšího horního rohu branky, na což brankář David De Gea nemohl nikterak zareagovat.

Getafe tak vstoupilo do zápasu velice dobře a své vedení mohlo do konce poločasu ještě zvýšit, když se po přímém kopu v dobré příležitosti objevil znovu Manu, který se snažil hlavičkou přelobovat De Geu, kterému se ovšem podařilo míč vyrazit nad břevno.

Atlético Madrid v první půli nebylo nikterak nebezpečné. Jediné ohrožení Codinovy branky znamenaly dva dalekonosné pokusy z kopačky Reyese, které ale gólem neskončily. Útok na šestý Athletic tak byl zatím velice bezzubý.

Mnohem lépe se červenobílí začali prezentovat po přestávce. Ačkoli měli ze začátku stále problémy vytvořit si větší množství nebezpečných akcí, které by mohly vést k vyrovnání, dočkali se nakonec spásného gólu v 82. minutě. Forlán poslal míč doprostřed pokutového území, kde se k němu jako první dostal Elias a ten hlavičkou umístil míč ke vzdálenější tyči. V úplném závěru zápasu se do šance dostal ještě domácí Parejo, který se hlavičkou snažil rozhodnout utkání, ale David De Gea skvělým zákrokem zachránil Atléticu bod za konečnou remízu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro Atlético.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 atletico vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele