29. kolo
19.03.2011 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Getafe CF 2:1

Barcelona přehrála na domácím stadionu Getafe 2:1 a odskočila tak Realu znovu na rozdíl osmi bodů, madridský celek však ještě čeká večerní derby s Atléticem k dobru. Branky domácích vstřelili Daniel Alves a Bojan, v závěru korigoval skóre Manu Del Moral a hosté si dokonce vypracovali šance na vyrovnání, to však již Katalánci nedovolili a berou všechny tři body.

První dvě větší brankové příležitosti zápasu měl Lionel Messi, v obou případech se však vyznamenal Codina v brance hostí. V šestnácté minutě se osmělili také hosté z předměstí Madridu, Arizmendiho dělovka však skončila v rukavicích Víctora Valdese.

Již o minutu později se Barcelona dostala do vedení. Rohový kop Xaviho propadl až na úplně opačnou stranu hřiště k Piquemu, který posunul míč k Villovi. Toho však bránící hráči Getafe od kulatého nesmyslu odstavili a odvrátili míč za hranici pokutového území, kam nasprintoval Dani Alves a nechytatelným halfvolejem do šibenice rozvlnil síť. Pro domácí důležitý branka i z jiného hlediska, v domácí soutěži totiž Katalánci neztratili bod, jestliže se dostali do vedení 1:0.

Barcelona byla, jako vždy, lepším týmem, herní převahy mohl využít Villa ke druhému gólu, ovšem v rozhodující chvíli netrefil míč ideálně a minul. Po půlhodině hry mohl vyrovnat Casquero, ve velké příležitosti však tváří v tvář Valdésovi selhal. Neuběhl velký časový interval ze druhé půle a bylo to 2:0. Na hranici pokutového území přistrčil Messi míč Bojanovi, jenž udělal rychlou kličku Torresovi a levou nohou vypálil tak šťastně, že se míč i díky mírné pomoci nohy bránícího Marcana dostal do branky.

Druhé dějství jinak příliš hojné na šance nebylo, na pořádnou příležitost se na Nou Campu čekalo až do osmaosmdesáté minuty, kdy si na Mosquerův centr z pravé strany naběhl Manu Del Moral a pohotovým volejem do šibenice vykřesal naděje pro svůj tým. V samotném závěru měl ještě velkou šanci Miku, toho však v nastaveném čase vychytal Valdés a zachránil tak pro Barcu tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0Barca!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 nečekám žádnou kanonádu

Reagovat
smazaný uživatel

Barca si spravi chut 5 1 Messi,Pedro,Bojan,Messi,D.Villa-Vlastni Pigue

Reagovat
smazaný uživatel

pedro da z tribuny hattrick no

Reagovat
FCBjhonysFCB

4:0 - Villa, Villa, Xavi, Busquets

Reagovat
smazaný uživatel

To je dneska den... Abidal nádor na játrech, lékaře má špičkového, tak ať mu to v pátek dobře dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 Real do teho

Reagovat
PePiG7

1-1 Villa-Miku

Reagovat
smazaný uživatel

2:0,,,,Bojan a Villa

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:1 ....Maxwell 3x, Alves 2x, Messi, Villa, Busquets - nějaký ocas z Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Biozdenda

Alvesuv gol parada taka fales se jen tak nevidi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele