24. kolo
20.02.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

Barcelona vydřela velmi cenné vítězství nad Athleticem a po výhře 2:1 se rozdíl mezi ní a Realem znovu vyhoupl na pět bodů. Utkání rozhodl Lionel Messi, který tak zároveň o gól utekl v počtu branek v sezoně Cristianu Ronaldovi.

Svěřenci Josepa Guardioly se pořádně nadřeli, aby nepřipustili žádné pochyby a Athletic porazili. Již před zápasem bylo jasné, že hosté nedají svou kůži lacino, jelikož oba týmy na sebe narazily v této sezoně již třikrát a pokaždé z toho bylo nervy drásající představení. V prvním letošním měření sil, v pátém kole La Ligy, vyloupila Barcelona San Mamés po výsledku 3:1, v závěru se však o výhru strachovala, rozhodl až ve třetí minutě nastavení Sergio. A na přelomu roku se hrál dvojzápas osmifinále Copa del Rey, ve kterém postoupili Katalánci jen díky gólu vstřelenému na půdě soupeře, oba zápasy totiž skončily remízami a v odvetě se Barcelona hodně potila, než sudí odpískal konec a osvobodil Blaugranas z velkého tlaku. Dalším důvodem k očekávání vyrovnaného zápasu byly dva poslední výsledky Barcelony, před týdnem to byla remíza na půdě Gijónu, v týdnu zase prohra na hřišti Arsenalu, ani jedna ztráta však neznamená žádnou katastrofu.

Domácí začali fantasticky, hned ve čtvrté minutě našel Xavi na milimetr přesnou dlouhou přihrávkou na pravé straně Daniho Alvese, který přihrával pod sebe na Messiho, do přihrávky ale vběhl David Villa a levačkou otevřel skóre zápasu. Villa tak potvrdil skvělou formu, když v posledních čtyřech zápasech vždy vstřelil první gól svého týmu. Skvěle probíhala hlavně spolupráce Iniesty s Messim, první jmenovaný nahrával, druhý střílel, jenže branku netrefil.

Do druhého dějství vstoupili lépe pro změnu hosté, kteří se v padesáté minutě dočkali pokutového kopu poté, co Sergio jednoznačně fauloval Llorenteho. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Andoni Iraola a Barcelonu dostal pod tlak. Ta však zareagovala nejlépe, jak mohla, zvýšila obrátky a od té doby nepouštěla soupeře k míči.

Barcelona spoléhala na Messiho a ten nezklamal, ostatně jako vždy. Dvanáct minut před koncem přišla naprosto totožná situace jako před první brankou, tedy dlouhá Xaviho přihrávka na Alvese, jeho skvělý náběh a přihrávka, jen s tím rozdílem, že tentokrát střílel božský Leo a to naprosto přesně.

Messi v závěru koncertoval, byl to on, kdo se jako jediný ze všech dvaadvaceti hráčů na placu snažil útočit, kličkovat a i dát gól. K tomu měl blízko v poslední minutě, kdy se nádherně uvolnil na levé straně, jenže Iraizoze nepřekonal. I přesto však zařídil velmi důležité tři body pro Barcelonu, která porazila Athletic 2:1.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad se oklepeme z tý remízy a vyhrajeme

můj tip: 3:0 2xMessi,Xavi

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
PePiG7

0-0 nebo 1-1 (Villa-Llorente)

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm fakt newim, poslední dobou se ty ,,neúspěchy´´ trochu hrnou....samozřejmě to beru tak že plichta v lize neni nic hroznýho jednou to přijít muselo...s tim se prostě muselo počítat....a co se týče zápasu s gunners? Nechci a nebudu Arséna z ničeho vinit, mám ho celkem rád(minimálně v porovnání s Fergusonem) ale občas mi chování rozhodčího připadalo, jako kdyby jeho oblíbený divadlo bylo Ivánku, kamárade můžeš mluvit?.....jinak asi 2:0....Pedro, Villa(pokud nastoupí)...messi dvě asistence.....Visca el Barca....Més qué un club

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 messi, llorento,llorento

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
randi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

v pohari bilbao dokazalo ze futbal hrat vedia a trapit nas potrapili statocne , bude to dobry zapas , po tom "prepadaku" v londyne ocakavam ze pepek chalanov navnadi a bilbao rozneseme ...3:0 messi 2 , iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Po tej tragédii z Londýna čakám nejaký priaznivý výsledok, 3:1, 4:2 Visca el millor equip del món! Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

però va vèncer a l'Arsenal pel que no ets el millor en tot

Reagovat
smazaný uživatel

lo mejor está siendo real

Reagovat
smazaný uživatel

porque vemos contra o Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

or vs Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Gran Real 05

Reagovat
smazaný uživatel

bude překvápko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4 0 Messi,Messi,Messi,Messi

Reagovat
smazaný uživatel

barca smrdi snad dostane na prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

3:0 (Iniesta, Messi, Afellay )

Reagovat
-Pato-

Affelay uz nekdy nastoupil ?

Reagovat
smazaný uživatel

nie , lesti pepkovi gule na striedacke

Reagovat
-Pato-

ja prave nevim nesleduju to moc .. uplne sem zapomel ze tam prestoupil

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci si chcu zjavne dodrbkat sezonu za 8 dni, no nech sa paci, z tohto boli oci, ale strasne, dufam ze sa coskoro spamataju, lebo inak mozu zabudnut na nejaku trofej

Reagovat
smazaný uživatel

taketo ukvapene zavery , aj keby sme remizovali , nic by sa nestalo , stale by sme mali na real 3 body ....

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda. Bilbao mělo k bodíku blízko a za ten výkon by si ho zasloužilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele