16. kolo
18.12.2010 20:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Blaugranas jasně ovládli derby a dál vládnou La Lize: Espanyol - Barcelona 1:5.

Barcelona i bez gólového příspěvku Lionela Messiho rozprášila v městském derby Espanyol 5:1, po dvou gólech vstřelili Pedro a Villa, jeden přidal Xavi. Za domácí se čestného úspěchu dočkal Pablo Osvaldo, jeho branka však nepomohla Espanyolu k bodovému zisku.

Nejtěžší zápas sezony? Po dlouhé době bodová ztráta? Zranění? Ale kdeže, všechny obavy barcelonští rázně odmítli a nenechali nikoho na pochybách, že momentálně nemají v Evropě konkurenci.

I přesto, že nedal gól, byl nejlepší na hříšti. Ostatně, jako vždy. Připsal si tři asistence na gól. Kdo? Samozřejmě, Lionel Messi.

Skóre otevřel Pedro, druhou branku přidal ještě v prvním poločase Xavi. Pedro se pak po přestávce trefil ještě jednou, načež snížil domácí Osvaldo, Barcelona však nenechala nic náhodě a dvě branky Davida Villy definitivně zlomily odhodlání Espanyolu.

Barcelona vzhledem k formě své a obzvláště pak Lionela Messiho nemohla mít ze zápasu strach, určitý respekt však určitě, Espanyol je dlouhodobě těžký soupeř, v poslední době pro Barcelonu daleko nepříjemnější než třeba Real Madrid. Espanyol hraje navíc v této sezoně skvěle, i přes prohru přezimuje na čtvrté příčce zaručující předkolo příštího ročníku Ligy mistrů.

Espanyol nezačal špatně a hned ve druhé minutě se v šanci ocitl Osvaldo, ovšem Valdés pohodlně zasáhl. Na druhé straně na sebe poprvé v utkání upozornil Messi, jehož dělovku vyrazil pozorný Kameni. Do ještě jedné příležitosti se dokázal prodrat Osvaldo, tentokrát však minul. To však bylo ze strany domácích na dlouhou dobu vše, Barcelona zcela převzala iniciativu a ovládala průběh utkání.

V Devatenácté minutě se hosté ujali vedení, po krásné kolmici Messiho šel do samostatného úniku Pedro, přesprintoval obránce, srovnal si míč na pravačku a podél gólmana Kameniho pohodlně zavěsil. Hráči Espanyolu cítili křivdu, jelikož v zárodku celé akce byl čistý zákrok na Callejona, který se ovšem dlouho nezvedal ze hřiště. Domácí chtěli rychle odpovědět, jedinou nebezpečnější situací však byl volný přímý kop Luise Garcii, s kterým si Valdés s mírnými obtížemi poradil.

Ve třicáté minutě už to bylo o dvě branky a trefil se Xavi, když dorazil dorazil vlastní zblokovanou ránu a zdvojnásobil tak vedení svého týmu. Následně se hrdinou okamžiku stal Valdes, Callejon na něho postupoval sám, ovšem brankář Barcelony vytáhl skvělý zákrok.

V šedesáté minutě se podruhé v zápase trefil Pedro, jenž dorazil střelu Messiho do odkryté branky, brankář Kameni byl na zemi bezmocný. V tu chvíli bylo prakticky po zápase. Malinkou jiskřičku naděje vykřesal pro Espanyol ve třiašedesáté minutě Osvaldo, který na polovině hřiště dostal parádní pas za obranu, utekl všem bránícím hráčům Barcelony a razantní křižnou ranou překonal Valdése.

Definitivně rozhodl v sedmdesáté šesté minutě David Villa. Ten dostal další perfektní nahrávku od Messiho, běžel úplně sám na Kameniho a s přehledem zavěsil. A o osm minut později se Villa trefil ještě jednou, rekordman španělské reprezentace v počtu branek dostal podobný pas od Xaviho a s přispěním teče Kameniho uzavřel skóre na konečných 5:1 pro Barcelonu.

Ta je v čele tabulky s náskokem pěti bodů před Realem, který má zítřejší utkání se Sevillou k dobru. "Barca" už však teď ví, že přezimuje jako ligový lídr a do jarní části půjde jako největší favorit.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (24)

Přidat komentář
Filipow

0:3 Messi, Pedro, Villa.

Reagovat
Stankovic

Barca potvrdi roli favorita celé soutěže a zaslouženě vyhraje. Tip 0:2 nebo 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 4 Messi,Pedro,Messi,D.Villa

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 messi,messi,pedro,Villa

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ... sergio garcia - messi 2x

Reagovat
smazaný uživatel

bude remiz a hodně žlutej karet

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Marv

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

OT :

http://www.fcbarcelona.cz/view.php?cisloclanku=2010120141

strasne , hrozne , nechutne ... sandro daj si facku

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je biznis, podľa mňa je to normálne a logo Unicefu sa z dresu nevytratí. (Radosť sa takto jednoducho nabaliť)

Reagovat
smazaný uživatel

je to biznis , ale porusit tradiciu a znicit takto dresy to je humus ...

Reagovat
Filipow

no.. tak pro Barcu to bylo ale pořád výhodné, dostávali talenty, a dávali pár šupů..

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem celkom co si tym chcel povedat , asi uz je vela hodin

Reagovat
Filipow

No bylo to takhle. Barcelona dává UNICEFU peníze, a UNICEF jím dává na oplátku fotbalové talenty.

Reagovat
smazaný uživatel

ved tak to ma byt ..... a dostavat 7% rozpoctu za rozdupanie tradicie je podla mna prasacina ..... zaujimave je ze taky cruif bol kedysi strasne za a odrazu mu to echt vadi ....

Reagovat
smazaný uživatel

je to ako keby dal niekto athleticu bilbao niakych 10 mega za to ze si kupia do mancaftu taliana ... tiez by bolo vela ludi nadsenych

Reagovat
smazaný uživatel

zapas som nevidel (hral som poker) ale ten vysledok je fantasticky .... to bol vazne az taky herny rozdiel ?

Reagovat
vocasisko

ani ne, Espanyol měl vážnš vysoký presing, hondě nás trápili, naštěstí se nám povedlo skoro vše, na co jsme uvnitř šestnáctky soupeře šáhli. Visca el Barca, i visca alkohol!

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono bolo viac nez jasne ze budu neprijemni ako srsni , to su vzdy , hlavne ze sme ich vyskolili v efektivite ziskali nesmierne cenne tri body a dali takto slovo realu nech sa ukaze proti seville (bolo by pekne keby zakopli )

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny vísledok zase sme ím dokázali že sme lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásnej zápas, BARCA má super formu, každýmu fanouškovi, ať fandí komukoliv, musí zaplesat srdce díky, že existuje tým, co myslí i na diváka

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že utvrzenym fanouškům Realu asi výhry Barcy v srdci nijak neplesaj... :D Já sem každopádně rád že jsem v době kdy hraje Barcelona tak krásně a že můžu sledovat takový unikát jako je hráč Messi...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele