34. kolo
30.04.2011 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Atlético Madrid 0:1

Atlético zaslouženě zvítězila na půdě Deportiva 1:0 a i nadále si tak udržuje příčky zaručující evropské poháry. Naopak La Coruňa je na tom velmi špatně, ve více než polovině utkání této sezony nevstřelila gól a po dohrávkách tohoto kola může klesnout na sestupové pozice.

A to přitom domácí nezačali špatně, první příležitost měl Juan Rodriguez, jeho hlavička ovšem zamířila mimo tři tyče. V jednadvacáté minutě nádherně z pětadvaceti metrů vypálil Andres Guardado, vynikající zákrok tak musel vytasil gólman Atlética De Gea. O devět minut později se poprvé osmělili také hosté z Madridu, dvacet metrů od branky si míč zpracoval a vypálil Aguero, za již překonaného brankáře Aranzubíu pak muselo zaskočit břevno domácí branky.

Atlético po této akci převzalo iniciativu, v rozmezí deseti minut se do šancí dostali Tiago, Ujfaluši a Reyes, síť se však nerozvlnila. I v druhém poločase už hráli jen a jen hosté, do další příležitosti se propracoval aktivní Aguero, chyby Colotta však využít nedokázal. V šedesáté minutě faulovat na půlící čáře Alberto Lopo, jenž zastavil rychlý protiútok soupeře a po druhé žluté kartě tak šel předčasně do sprch.

Přesilovky mohl využít i český obránce Ujfaluší, jeho křižná rána po hezkém průniku od postranní čáry však skončila na rukavicích Aranzubíy. Hned o minutu později se však již Atlético dočkalo zaslouženého gólu, do pokutového území se probil Juanfran, naservíroval míč ještě Aguerovi, pro kterého již nebyl problém podél domácího brankáře rozhodnout.

Atlético tak porazilo Deportivo na jeho hřišti 1:0 a minimálně do zítřka se posunulo na pátou příčku ligové tabulky, momentálně má o bod více než Athletic. Rojiblancos navíc mají z týmů bojujících o Evropskou ligu nejlepší formu, čtyři kola před koncem je tak dost pravděpodobné, že na kýžené umístění dosáhnou. Naopak Deportivo musí v závěru sezony přidat, pokud se chce udržet.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele