23. kolo
12.02.2011 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 1:2

Valencia otočila díky dvěma trefám Joaquina nepříznivě se vyvíjející duel na půdě Atlética a zvítězila 2:1. Tato prohra zřejmě znamená konec pro domácího trenéra Quiqueho Sancheze Florese, jehož židle byla velmi nahnutá již před tímto duelem.

Domácí Atlético šlo velmi rychle do vedení, fantastický úvod do utkání zařídil svou druhou trefou v letošní sezoně La Ligy Jose Antonio Reyes. Bohužel pro domácí fanoušky to byla poslední světlá chvilka "rojiblancos" v celém utkání. Těsně před pauzou, konkrétně čtyři minuty před poločasovou přestávkou, totiž vyrovnal Joaquin a ten samý hráč se čtyři minuty před konečným hvizdem trefil i podruhé a rozhodl. Pro Valencii se jedná o velmi důležité tři body, jelikož minimálně do zítřejšího zápasu Villarrealu dostala na třetí místo ligové tabulky. Atlético je momentálně osmé, ovšem velmi reálně hrozí, že po celém třiadvacátém kole bude nejen bez trenéra, ale i bez horní poloviny tabulky.

Diváci, kteří se o tři a více minut opozdili, přišli o veškerou domácí radost. Hned v již zmíněné třetí minutě se totiž dostali domácí do trháku, po Forlánově přihrávce z levé strany se i díky velké podpoře štěstí protlačil Reyes až do pokutového území a následnou křižnou střelou rozvlnil síť za Guaitou. Pak už se v dobrém světle prezentovali pouze "Netopýři".

Ono dobré světlo na sebe poprvé upozornilo až v jedenačtyřicáté minutě, do té doby se hrál nepříliš záživný fotbal mezi oběma šestnáctkami, šance se zrodila jen zřídkakdy a když už se nějaká naskytla, měli jí většinou domácí. Vyprávět by mohl hlavně nejaktivnější hráč první půle Reyes, jeho teč po střílené Aguerově přihrávce ovšem zamířila do připraveného Guaity. Velkou příležitost pak měl ještě hlavičkující Raul Garcia, toho ale vychytal skvělým reflexem Guaita.

Čtyři minuty před přestávkou se hosté dočkali vyrovnání, prudkou přihrávku na hranici malého vápna poslal z levého křídla Jordi Alba a před Joaquinem se naskytla jednoduchá situace v podobě odkryté branky.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté z Valencie, Ricardo Costa se ale po centru Tina Costy odpískání penalty nedočkal. V padesáté osmé minutě fauloval Maduro v pokutovém území Reyese a na druhé straně se již pokutový kop správně kopal. Diego Forlán však v letošní sezoně není tím hráčem, který dovedl svůj tým k titulu v Evropské lize a Uruguay coby nejlepší hráč MS 2010 do semifinále. Přesně to potvrdil i dnes, když z penaltového puntíku trefil pouze tyč.

Aguero se o pár chvil později snažil chybu svého parťáka z útoku napravit, jenže jeho střelu z úhlu zkrotil Guaita. Na druhé straně se zase do samostatného úniku dostal Alba, ovšem vystřelil nepřesně. Po celý zápas aktivní Reyes chtěl rozhodnout sám a mohlo se mu to povést, kdyby jeho hezký volej neskončil na tyči.

V osmdesáté šesté minutě zápasu utekl po levé straně hostující Tino Costa, přihrál na hranici šestnáctky stojícímu Pablovi, který přiklepl míč Joaquinovi a jeho chytrá přízemní rána skončila přesně u levé tyče De Geovy brány. Jedinou odpovědí Atlética byla červená karta nervózního Godína, jenž tak definitivně utnul všechny naděje domácích.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele