5. kolo
26.09.2010 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Zaragoza 1:0

Měl to být souboj dvou českých legionářů. Tomáš Ujfaluši ovšem minulou neděli ostře zajel do kotníku Lionela Messiho a obrázky tohoto hrozivého zákroku rychlé oblétly svět. Ujfaluši byl potrestán zákazem startu ve dvou zápasech, a tak na hřiště vyběhl od první minuty pouze Jiří Jarošík. Jenže ani on svému týmu z krize nepomohl.

Zaragoza sice poměrně slušně začala, ale remíza 0:0 na půdě Deportiva nakonec nebyla tak žhavá. Poté ovšem přišel krutý výsledkový propad. Výsledek? Po pěti kolech je Zaragoza se ziskem dvou bodů poslední. To po zlepšení na konci loňské sezony nečekal asi opravdu nikdo. Přesto nebyla cesta Atletica za vítězstvím vůbec jednoduchá. Hosté soupeře dokázali přestřílet také díky faktu, že celek z Madridu dohrával závěrečnou půlhodinu o deseti, když předčasně do sprch putoval Reyes. I tak ovšem hubené vítězství udrželo.

Hrdinou pozdního večera se bezesporu stal jediný střelec branky Diego Costa. Ten původně ani neměl být v základní sestavě, nakonec se tam ovšem přece jen objevil a jediným zásahem rozhodl zápas. Základní kámen k jedinému gólu utkání ale položil Luis Felipe. Ten se protáhl po levé straně kolem Jarošíka, nacentroval pod sebe a brazilský útočník svým důrazem na přední tyči nedal Francovi vůbec žádný nárok. Právě hostující gólman se o deset minut později zranil a mezi tři tyče putoval jeho náhradník Dobles.

Tlak Atletica pokračoval. Po faulu na Costu zahrával přímý kop Reyes a jeho střelu musel Dobles vyrazit poněkud netradičně za pomoci nohou. Zaragoza přidala na obrátkách až těsně před přestávkou, nicméně De Gea nijak výrazněji zasahovat nemusel. Domácí se ještě v nastavení první půle dožadovali penalty, jenže souboj Costy s Continim nechal rozhodčího Fernandeze chladným.

Druhá půle ale patřila Zaragoze. Nejprve pálil z nadějné pozice Pongolle, jenže jeho pokus zastavila houština těl před De Geou. Přesně po hodiny hry navíc ostře zajel do Continiho španělský štírek Reyes a po poněkud přísné červené karty putoval do kabiny. Hosté zcela zřetelně převzali iniciativu a blízko vyrovnání stanul o pět minut později Gabi, nicméně De Gea vytasil fantastický zákrok a držel ambice svého týmu nad vodou. Snad jedinou vážnější příležitost Atletica ve druhé půli měl Godin, nicméně jeho hlavičku stačil Dohlas vyrazit. Přes úporně bránící defenzivu se ale Zaragoza už ve zbytku střetnutí prosadit nedokázala a opět odchází ze hřiště se skleslými hlavami.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nabídka

Ahoj, moje bývalá spolužačka si vzala za manžela hokejistu. Ale ten musel kvůli svému zranění hokeje zanechat a teď už jen prodává tipy. Jedná se pouze o slovenský hokej (extraliga + 1.liga). Nemusím snad nikomu připomínat, jaký je slovenský hokej na "fair play" úrovni. Bohužel si pořád ještě nemohu dovolit sázet za velké pálky, a tak hledám další dva lidi, co si jeho tipy budou kupovat semnou. Samozřejmě teď může někdo namítat, že je to blbost, jak je libo. Každopádně já o tom vím své. Nehledám žádné dvackaře ani maniaky. Jen dva lidi, kteří si chcou jednou za čas přijít na pěkné peníze. Jakmile budu mít dva rozumné lidi, ostatním už odpovídat nebudu. Kontakt:

petr.matylny@seznam.cz

Díky za přečtení a přeji hodně úspěchů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele