37. kolo
15.05.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Hércules CF 2:1

Atlético přivítalo na stadionu Vicente Calderóna Hércules a po skončení zápasu přibyly na jeho kontě tři body za vítězství 2:1. Skóre otevřel už ve druhé minutě Dominguez, na vyrovnání Trezegueta okamžitě reagoval Reyes a Hércules má nyní jistotu, že skončí devatenáctý.

Domácí začali fantasticky, hned ve druhé minutě rozehráli Suarez s Kokem signál po rohovém kopu, Tiagovu tečovanou ránu pustil v ofsajdu stojící Aguero až k Dominguezovi a stoper Atlética poslal svůj tým do vedení. V šestnácté minutě našel Reyes perfektní kolmicí Juanfrana, který již pelášil sám na hostujícího brankáře Velthuizena, ten se štěstím nohou míč vyrazil.

Ve třicáté druhé minutě dostal Hércules příležitost rozehrávky pokutového kopu, Pulido totiž stáhl v šestnáctce k zemi Paze. K penaltě se postavil David Trezeguet, s jeho slabou střelou si však poradil brankář De Gea. Prakticky hned z protiútoku mohl skórovat kapitán Atlética Aguero, ten se perfektně uvolnil, branku ovšem těsně minul.

Obrovskou příležitost měl po přihrávce Juanfrana Koke Merodio, jenž nádherně obstřeloval jednoho z hostujících obránců, míči v cestě do sítě zabránila spojnice tyče a břevna! Brankovou konstrukci trefili i hosté, Javier Portillo skvěle zakroutil svou střelu z volného přímého kopu, proti však bylo břevno.

Hércules se přesto dočkal vyrovnání, v sedmašedesáté minutě prodloužil Gomesův centr od rohového praporku Farinós přesně na nohu Trezegueta, který s přehledem doklepl míč do opuštěné branky. Hned o tři minuty později však Atlético zaslouženě strhlo vedení na svoji stranu, Aguerův pokus o přehození ještě Velthuizen vyrazil, proti Reyesově dorážce byl však bez šance.

Svůj poslední domácí zápas na lavičce Atlética odkoučoval Quique Sánchez Flores, ten v minulém roce dovedl Atlético k vítězství v premiérovém ročníku Evropské ligy, po sezoně však končí, spekuluje se o jeho odchodu do Sevilly. Na jeho místo pak byl dosazen Luis Enrique, bývalá hráčská hvězda Barcelony.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele