7. kolo
16.10.2010 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Getafe CF 2:0

Atletico si znovu připsalo hodnotný výsledek. V městském derby přetlačilo rivala z Getafe a po vítězství 2:0 se opět trochu dotáhlo na čelo tabulky. V současné době ztrácí na vedoucí Real Madrid čtyři body.

Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. Getafe svého soka výrazně přestřílelo a zejména ve statistice střel na branku bylo výrazně aktivnější. Jenže fotbal se hraje na góly a Atletico své tři střely dokázalo proměnit ve dvě branky. Cenné tři body věnovali domácí fotbalisté zesnulé klubové legendě Juanu Artechemu, jehož památku uctili minutou ticha a černými páskami na dresech.

Svěřenci trenéra Florese měli jistě v hlavách nezdar z posledního kola uplynulého ročníku, kdy na svém hřišti podlehli stejnému soupeři vysoko 0:3. Možná právě proto byl začátek z jejich strany velmi opatrný. Přesto se jako první dostalo do vážnější příležitosti právě Atletico. Reyes se prosmýkl kolem dvou bránících protihráčů, ale na brankáře Codinu si nepřišel. Hostující gólman v tomto případě prokázal pohotový reflex, za několik málo okamžiků ale kapituloval.

K rozehrávce přímého volného kopu se postavil Simao a jeho pumelici si od tyče srazil za brankovou čáru právě Codina. Pro Getafe to byl krutý trest, neboť po celý první poločas hrálo s domácími přinejmenším vyrovnanou partii. Gól do šatny ale sympatický projev Michelova týmu příliš nenalomil. O přestávce navíc hostující lodivod sáhl ke dvojité změně. Na trávník poslal ofenzivně laděné Casquera a Rafu, čímž zvýšil počet hráčů nebezpečných pro brankáře De Geu. Hosté sice přidali ve druhé půli na přímočarosti, do žádné vyložené šance se však nedostali. Definitivní rozhodnutí naopak padlo v 73. minutě, kdy dobrou práci Valery dokonal Diego Costa. Atletico tak v tabulce přeskočilo svého sobotního soupeře a minimálně do neděle okupuje pátou příčku.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele