2. kolo
11.09.2010 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:2

Vítěz loňského vydání Evropské ligy přežil nervy drásající závěr utkání v Bilbau a španělskou Primera Division dosud proplouvá bez ztráty jediného bodu. Hosté si vytvořili pohodlný dvoubrankový náskok, o který málem v posledních minutách po vlastních chybách přišli.

Aktivněji přesto začali domácí. Do první pološance se hned zkraje zápasu prodral Llorente, z nadějné pozice ovšem branku vysoko přestřelil. Naopak Atletico bez Tomáše Ujfalušiho využilo ke skórování hned svou první větší příležitost. Svou technickou zdatnost prokázal Diego Forlán, který prošel přes dva bránící obránce, ve vápně našel volného Simaa, ten poté ještě vylepšil pozici pro Forlána a nejlepší hráč uplynulého MS se nemýlil.

Bilbao přichystalo odpověď v podobě přímočaré akce Iraoly, po jehož centru se do hlavičky položil Toquero, nicméně branku netrefil. Hosté nezůstávali pozadu a také s jednobrankovým náskokem v zádech nespoléhali jen na obranu. Štiplavý pokus Reyese ale zlikvidoval Iraizoz, Forlánova střela z hranice vápna skončila mimo. Toquero se poté z přemíry snahy zranil a na jeho místo nastoupil mladíček Muniaín.

Druhá půle začala pořádně zostra. Nejprve napřáhl z dvaceti metrů Llorente a jen málo chybělo k tomu, aby bylo na San Mamés veseleji. Na druhé straně pokoušel štěstěnu neúnavný Aguero a jen o vlásek mu unikl druhý gól. Zřejmě nejspornější moment celého zápasu přišel přesně po hodině hry. Gurpegui stáhl na hranici šestnáctky v jasné šanci pronikajícího Aguera, rozhodčí ovšem vytáhl místo červené pouze žlutou kartu. Z následného přímého kopu pak Simao minul prostor mezi třemi tyčemi.

Oba aktéři předchozího incidentu museli vinou zranění hřiště opustit, atraktivitě zápasu to přesto neubralo. Obrovskou šanci na vyrovnání propásl smolný hrdina večera Fernando Llorente, který se po Gabilondově centru ocitl na malém vápně zcela sám, jenže trestuhodně přestřelil. Platilo tedy otřepané: Nedáš, dostaneš. Přečíslení 3 na 2 rozjel do otevřené domácí obrany Simao, pěkným pasem oslovil Tiaga a ten tváří v tvář Iraizozovi upravil na 2:0. Vypadalo to na jasný závěr, nicméně po přízemním centru Munaína snížil dvě minuty před koncem Llorente. Následně kopali domácí po sražené střele Martineze roh, na nějž si krásně naskočil San Jose, ale jeho pokus těsně minul levou tyč De Geovy svatyně. Když se následně neujala ani střela Amorebiety, skončil zápas vítězstvím celku ze španělské metropole.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 (forlán2x,aguero,reyes)

Reagovat
diastan

super Atletico diky za krasny kurz. Doufam, ze na vas opet muzu zacit sazet ne jak minuly rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele