37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 2:0

Villarreal si připsal v předposledním kole důležité vítězství, třetí Valencii porazil 2:0 a pořád živí naděje na Evropskou ligu. To Valencii už porážka rozházet nemůže, třetí místo drží pevně ve svých rukou. Vítězstvím Žluté ponorce zkalily jen dvě červené karty ve druhém poločase.

První desetiminutovka byla plná vášní a sudí Gómez musel udělit dvě žluté karty. Nejprve Marchena fauloval Caniho a z následné standardky, kterou kopal sám postižený, hrozil pravačkou Cazorla, ale přestřelil. V sedmé minutě kopal Villarreal další trestný kop, tentokrát si ho vzal na starost Ibagaza. Jeho střela sice byla zablokována, ale Bruno Soriano nakonec mohl vypálit. Jenže nepřesně. Za dvě minuty byl na žluté kartě hlavního rozhodčího zapsán i Soriano, když fauloval Joaquína.

Na první gól se ale také nemuselo čekat příliš dlouho. Běžela desátá minuta, aktivní Cani zprava nacentroval a Giuseppe Rossi přesně zakončil. Žlutá ponorka jen potvrdila svůj prvotní tlak a nakonec ho i zužitkovala. Valencia nedokázala na úder soupeře nijak zareagovat a v 19. minutě lovila míč z branky podruhé. Tentokrát přesně mířil Rossiho parťák z útoku Llorente.

Ve 22. minutě se domácí znovu hrnuli do útoku, Rossi zkoušel štěstí z větší dálky a Moya jeho střelu kryl. Z následného rohu pálil pro změnu Llorente, ale i s jeho pokusem si Moya poradil. Za šest minut měl další šanci Cani, ale ani on nedokázal hostujícího gólmana překonat. Šancí měla Valencia skutečně pomálu. Až ve 37. minutě se dostala snad k první střele, pálil pravý bek Miguel, ale Diego Lopez neměl větších problémů. Největší šance hostů nakonec přišla v poslední minutě prvního poločasu, Joaquinův pas našel Manuela Fernandese, ale jeho hlavička si cestu do sítě nenašla.

Fernandes hrozil i krátce po změně stran, jeho levačka ale byla lapena a neúspěšná byla i další rána Miguela. V 53. minutě dostal žlutou kartu za faul na Albeldu Ibagaza a Rossi otestoval Moyu. Dvacet minut před koncem zápas zdramatizoval nejprve Llorente, který sestřelil Jordiho Albu, jenž se chystal jít sám na branku a dostal přímou červenou kartu. Vzápětí ho do sprch následoval i Joan Capdevilla a domácí dohrávali o devíti. Zápas ale dotáhli do vítězného konce a v závěrečném kole bude na dálku s Getafe bojovat o Evropu.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

11 min 1:0 Rossi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele