4. kolo
23.09.2009 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bílý balet poslal ke dnu Žlutou ponorku

Dvě nejzvučnější posily zařídily Realu vítězství na hřišti Villarrealu. Góly Cristiana Ronalda a Kaká udržely Bílý balet na špici tabulky, zatímco Žlutá ponorka se nemůže ode dna La Ligy odpoutat.

Návrat Manuela Pellegriniho na stadion El Madrigal skončil vítězně. Časná branka Cristiana Ronalda domácí načala, vyloučení stopera Gonzala rozložilo a penalta Kaká dorazila. Real tak dělí od Barcelony na čele tabulky pouze jeden vstřelený gól.

Villarreal ve snaze uspět proti věhlasnému sokovi nastoupil v nejsilnější možné sestavě, do které se bohužel nevešel pro zranění Senna, za něhož nastoupil Bruno. Do základní jedenáctky se naopak dostal Nilmar.

Realu těsně před začátkem utkání vypadl ze základu Garay, takže se Ramos posunul na stopera, Lass na pravého beka a do středu zálohy nastoupil vedle Gutiho a Granera Guti. Pellegrini postrádal navíc Xabiho a nechal odpočívat Benzemu s Raúlem.

Diváci ještě nestačili dosednout a hosté mohli slavit. Míče se ve 2.minutě zmocnil Cristiano Ronaldo, vyhnul se dvěma hráčům Villarrealu a přízemní střelou na přední tyč překonal Diega Lópeze. Domácí takový úvod dokonale zaskočil a po dlouhé minuty se na nic kloudného nezmohl. Naopak v pohodě hrající Real naznačil, že může udeřit znovu.

V 15. minutě pálil zdálky vedle Kaká, pak neproměnil šanci po průniku Ronalda Higuaín. Pokusy domácích mařila dobře fungující dvojice stoperů Albiol - Ramos. Ve 22. minutě "Pipita" zahodil vyloženou tutovku, kterou mu předložil Marcelo po elegantní souhře Gutiho s Kaká. Domácí zahrozili ve 29. minutě, kdy centr Ángela prošel celým vápnem, ale nikdo ho nezakončil.

Domácí začali ke konci vystrkovat růžky, nicméně ve 34. minutě je přibrzdilo vyloučení Gonzala po druhé žluté kartě. Madrid dál kontroloval hru, jedinou příležitostí Villarrealu byla Rossiho falšovaná střela nad břevno. Poločas uzavřel krásným volejem přímo z rohu Cristiano Ronaldo, ovšem minul.

Druhou polovinu utkání začali dobře žlutě odění domácí, když Rossi prošel kolem Marcela a Ramose, ale Casillas jeho střelu vyrazil. Na druhé straně odpověděl střelou mimo Gago. V 55. minutě zachránil své mužstvo před druhým gólem Diego López, který výborně vyrazil prudkou střelu Higuaína a následně si poradil i s pokusem Ronalda.

Domácí se však nevzdávali, což dokázal střelou těsně vedle Cazorla. V druhém poločase Real trochu polevil, příliš se nedařilo Gutimu a Kaká, velmi dobře naopak zahráli Gago a Ramos. V 71. minutě však přišlo zpečetění náskoku hostí. Ángel zastavil centr Marcela rukou a nařízenou penaltu proměnil Kaká, který vstřelil svůj první oficiální gól v bílém dresu.

Poslední dvě příležitosti zápasu proti zemdlenému domácímu týmu měl Ronaldo z přímého kopu, který mu zneškodnil Diego López, a vystřídavší Raúl, jenž poslal míč vysoko nad z malého vápna. Real přesto zvítězil a drží se v těsném závěsu za Barcelonou.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es, www.as.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 Real poprvý ztratí.,...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Granero

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 alebo 1-3

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

REAL vyhraje o gol...takze 1:2

Reagovat
Ligter

Remíza? Leda kulový - 0:2

Reagovat
Ligter

hehe

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo už po dvou minutách překonal rekord Jednalo se o to, že se mu jako jedinému podařilo ve všech prvních čtyřech zápasech za nový klub podařilo skórovat

Reagovat
smazaný uživatel

tak ronaldo je az druhy vcera sa to podarilo ibrovi ale sledujes asi iba ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

jedná se jen o historii Reálu

Reagovat
smazaný uživatel

kamo ty taky vubec nevis, nakej ibrahimovic historii realu vubec nazajima

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele