2. kolo
13.09.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - RCD Mallorca 1:1

Villarrealu se pod Ernestem Valverdem nedaří podle představ. Bez zraněného Marcose Senny to není ono, hra celého mužstva není ideální. Přitom si Žlutá ponorka nemohla stěžovat na nedostatek vody, z mraků nad El Madrigal se jí snášelo habaděj...

Domácí začali zápas lépe než jejich soupeř z Baleárských ostrovů. Již v deváté minutě vypálil Giuseppe Rossi z přímého volného kopu a nastřelil pravou tyč. Žlutá ponorka se i nadále dostávala do zajímavých šancí, a to i díky mnoha standardním situacím. Vázlo však zakončení. Na druhé straně měl Aduriz tentýž problém jako celý výběr Villarrealu.

Po půlhodince hry se zastřeloval Santi Cazorla, ale jeho dalekonosný pokus cíl minul. Z dalšího přímého kopu poté vyzkoušel pozornost ochranné sítě za brankou Ariel Ibagaza. To byla též poslední zajímavá příležitost prvního dějství. To druhé nabídlo větší množství fotbalových momentů, a také dvě branky.

Po přestávce se začalo v ofenzívě dařit také Mallorce a již nepůsobila tak zakřiknutým dojmem. V padesáté minutě se ukázala největší ofenzivní hvězda hostů Aritz Aduriz, ale jeho střela mířila mimo branku. Přišel rychlý trest. Giuseppe Rossi usměrnil míč na malém vápně do sítě a domácí se radovali z vedoucí branky. Ale jako v minulém utkání proti Osasuně, vedení Villarrealu nevydrželo.

Po nudné pasáži hry vyplněné mnoha střídáními a nekvalitními pokusy Joseby Llorenteho či koho jiného než Giuseppe Rossiho přišla zničehonic vyrovnávací branka. Právě výtečně hrající Rossi fauloval přibližně třicet metrů od své svatyně Josemiho a umožnil Mallorce zahrát přímý volný kop. K míči se postavil Borja Valero a poslal míč do dolního pravého růžku. Jeho přízemní střela dostala na mokrém povrchu ještě větší rychlost a Lopéz byl bezmocný. Vyrovnáno.

Villarreal byl vyrovnávací brankou jako opařený. Hráči ne a ne najít recept na obranu Mallorcy, která pracovala velmi jistě. Z územní převahy vytěžil domácí celek jen Capdevilovu střelu z vně pokutového území, která by jistojistě skončila v síti, pokud by nemířila vedle. Závěrečný hvizd domácí fanoušky nepotěšil, naopak hosté odjíždějí z Villarrealu velmi spokojeni a po dvou kolech mají příjemné čtyři body.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele