21. kolo
06.02.2010 18:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Valladolid 2:0

Valencia bez sebemenších potíží porazila Real Valladolid a stejně lehce uhájila i třetí příčku v tabulce La Primera Division. Svěřenci Unaie Emeryho své věrné příznivce postávající v naplněných ochozech Mestally potěšili, neboť se prezentovali výbornou, přesnou kombinační hrou okořeněnou dvěma krásnými brankami.

Po předchozí bídě s nouzí na hřišti Sevilly se Netopýři opět vrátili do starých kolejí. Zápas začali přímo skvostně, když na pravé straně zabojoval David Villa, získal míč a posunul jej k Pablu Hernandézovi, jenž za šestnáctkou nalezl ÉVERA BANEGU, který fantastickou ránou málem protrhl síť Villarovy branky.

Tak jako před brankou, i po ní hýřilo aktivitou zejména domácí mužstvo, ale střely Maty a hlavička Davida Villy nebyly dostatečně kvalitní. Valencie měla obrovskou a nekončící převahu a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí druhou branku. V devětadvacáté minutě rozehrál Silva nakrátko rohový kop, mičuda se připletla k Banegovi, který parádním centrem za takřka nehybně stojící obranu Valladolidu vybídl k šanci DAVIDA VILLU. Pozorní čtenáři si jistě povšimnou, že španělský šutér příležitostí nepohrdl.

Do konce poločasu už Valencie v poklidu kontrolovala získaný náskok, střely Davidů Villy a Silvy se mezi tři tyče nevešly. První poločas byl v režii domácího mužstva a po obrátce fanoušky nečekal jiný scénář, jiné představení. Emeryho jedenáctka skvěle bránila a podnikala téměř smrtelné kontry, střílela, kombinovala, užívala si. Je ale pravda, že se hráči Valladolidu osmělili a vytvořili si několik zajímavých příležitostí, z nichž můžeme jmenovat nepřesné střely Césara Arza a Canobbia.

Valencia si ve druhé půli vytvořila asi půltucet velkých šancí, v nichž se objevoval zejména David Villa, kterému ale scházela potřebná přesnost. Po hodince hry nastřelil hodně aktivní Juan Mata tyč, v závěru poločasu pak byl blízko vstřelení své premiérové branky v dresu nového zaměstnavatele Alejandro Domínguez, ale i jeho střela nenašla cestu mezi tři tyče. I proto nakonec Valencie zvítězila jen dvoubrankovým rozdílem, ačkoli by si za svůj zdařilý výkon zasloužila branek víc.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ahoj Lapíz, doufám, že to je tvůj nick. Musím ti napsat, že tvoji práci moc uznávám a vím, jak je náročná a proto jsem toho kdysi nechal Sám moc dobře vím, že je těžkě neustále psát a psát a nezblbnout. Proto jenom chci podotknout, že Pedro León už za VALL.neválí a mám dojem , že jsem se dočet že Del Horno nastoupit může a že se na to těší. V žádným případě to neber jako nějaký machrování, jen jsem tě chtěl opravit. Sám jsem takový ty blbečky co dokážou jen kritizovat neměl rád. Měj se, ať se ti ve psaní nadále daří

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši, samozřejmě máš pravdu. Sem si četl na goalu i preview Barcelony s Getafe (kde Pedro León hraje) a nějakou prazvláštní asociací mi to tam skočilo. Uznávám, když to někdo umí napsat slušně a opravuje, než aby hanil. O Del Hornovi jsem četl tohle, zkusím se ještě mrknout, zda nejsou jiné zprávy... Děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, je to na goalu, opravím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele