14. kolo
12.12.2009 22:00 CET
2 : 3
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Drama na Mestalle vyznělo pro Real

Magnet 14. kola Primera División skončil lépe pro Real Madrid, který přehrál Valencii v jejím svatostánku v poměru 3:2. V utkání, jež nabídlo kvalitní podívanou vynikl střelec dvou gólů Bílého baletu Higuaín a nasazení obou mužstev. Real cennou výhrou udržel krok s vedoucí Barcelonou.

Drama se vším všudy nábídl divákům duel druhého se třetím v tabulce La Ligy. Nakonec byl po gólové přestřelce z druhého poločasu šťastnější Real a odváží si do Madridu tři body. Obě mužstva však odehrála zápas s plným nasazením a osud utkání visel na vlásku do samého konce.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, v jedenáctce hostí se proti předpokladům objevil Marcelo, jehož start byl do poslední chvíle nejistý. Jak to už v zápasech obou rivalů bývá, pustili se obě mužstva do sebe hned od začátku. První vlaštovkou byla rána beka Mathieua, která těsně minula břevno. V první desetiminutovce ještě střílel mimo po šikovném uvolnění Pablo Hernández.

Valencia měla v této fázi utkání převahu, Realu příliš nepůjčila míč a hrozila zejména po stranách. V 17. minutě zachránil jasnou příležitost Lass, kdy ve vápně zabránil ve střele Matovi. Real se začal osmělovat až ke konci první půlhodinky, kdy se Benzema vyhnul Navarrovi a zakončil do boční sítě. Pak se domácí zlobili, když Van der Vaart vyslal dalekonosnou střelu, když na zemi ležel faulovaný Marchena.

První velká šance Realu přišla ve 40. minutě z kopačky Higuaína, jenž elegantně obešel Navarra a pálil mimo. Následně střílel nad Marcelo a trojici šancí zakončila kombinace Benzemy s Higuaínem, kterého vychytal César. Ovšem největší příležitost měl minutu před poločasem Ramos, který hlavičkoval do tyče rohový kop Van der Vaarta. Na konci půle znepokojilo hosty zranění Pepeho, který špatně došlápl po výskoku a musel být odnesen na nosítkách ze hřiště rovnou do šatny.

Druhý poločas začal opět tlakem Valencie, ovšem po devíti minutách se radovali hosté. Benzema se prohnal kolem Bruna, načechral míč na malé vápno, kde hlavičkou zakončil Higuaín a otveřel skóre. Netopýři se do soupeře pustili a už o čtyři minuty později mohl vyrovnat Navarro, ale po rohu zblízka přestřelil prázdnou branku.

Madrid promarnil dobrou příležitost po průniku Benzemy, jehož následný centr nenašel v šestnáctce Higuaína. Takřka z protiútoku se ale radovali domácí, když centr Mathieua usměrnil do sítě před Casillasem letícím do prázdna hlavičkou David Villa, který skóroval už v pátém zápase po sobě.

V 66. minutě opět strhl vedení na svou stranu Real. Centr Marcela našel napravo rozeběhnutého Higuaína, který nekompromisně zavěsil. Scénář se opět opakoval, protože nejprve střílel vedle Césarovy branky Laas a v 83. minutě vyrovnal stav utkání vystřídavší Joaquín, který prostřelil zaskočeného Casillase.

O osudu zápasu rozhodla 83. minuta, když přímý kop Xabiho hlavičkoval do sítě Garay. Závěrečný tlak domácích už vyrovnání nepřinesl, a tak se Real udržel na relativní dostřel vedoucí Barcelony, na kterou ztrácí pět bodů. Valencia přes statečný výkon bude bojovat o třetí místo patrně se Sevillou a Deporem.

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2;3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 1

Reagovat
Lahvac-CZ

0:2 Hala Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Mata, Joaquín - Pepe, Vaart

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele