12. kolo
28.11.2009 20:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - RCD Mallorca 1:1

Po čtyřech ligových výhrách v řadě tentokrát Valencie utrpěla dvoubodovou ztrátu, když doma jen remizovala 1:1 s Mallorcou. Hosté mohou mluvit o velkém štěstí, neboť zejména ve druhé půli přežili hned několik vyložených šancí domácího týmu a k pózdnímu vyrovnání navíc přišli jako slepý k houslím.

Favorizovaní domácí vstoupili do utkání aktivněji a už ve čtvrté minutě zaznamenali první příležitost, když po centru Bruna pálil nad branku Villa. Domácí kanonýr byl v centru dění také o pět minut později - tentokrát zabránil ve skórování spoluhráči Silvovi, jehož střelu mířící do sítě ještě tečoval, a jelikož stál v ofsajdu, byl rozhodčí González nucen branku neuznat.

Hráči Valencie tím ale výrazněji poznamenáni nebyli a i nadále se tlačili dopředu, hostující obrana si ale v drtivé většině případů věděla rady. Po necelé půlhodině navíc musel střídat Silva, jehož úlohu na hřišti převzal Joaquín. Tři minuty před přestávkou se o slovo přihlásila také hostující ofenziva, Víctor ze solidní pozice ale střílel příliš vysoko na to, aby Césara vystrašil.

Po obrátce vletěli Netopýři na svého soupeře ve velkém stylu a vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Padla ve 48. minutě, kdy domácí rozehráli pozemi rohový kop, následně se míč dostal do jádra šestnáctky, kde úřadoval Villa zakončující k levé tyči - 1:0. Tentýž hráč mohl přidat pojistku po hodině hry, kdy mu centrem nabil Pablo, tentokrát ale španělský reprezentant našel svého mistra v hostujícím brankáři Aouatem.

Valencie měla v těchto chvílích až drtivý nápor, v 72. minutě vysunul Villa Matu, ten ale napoprvé ztroskotal na pohotovém zákroku Aouateho a dorážkou trefil jen boční síť. Takřka vzápětí předvedli domácí úžasnou akci - Villa našel dlouhým centrem Matu, ten z první přiťukl Joaquínovi a jeho volej skončil jen na levé tyči hostující branky.

Mallorca byla z nejhoršího venku, v 84. minutě navíc ve vlastní šestnáctce nesmyslně naskočil Bruno na Castra a po zásluze se pískal pokutový kop. K němu se postavil Valero a bez potíží ho proměnil - 1:1. Ze závěrečného tlaku domácích už vzešly jen dvě simulace v podání Villy a střídajícího Žigiče, které na konečné dělbě bodů již nic změnit nemohly.

Autor: Petr Vaněček / sports.yahoo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Val zvitezíí !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele