15. kolo
19.12.2009 20:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 1:2

Další ztráta ještě více oddálila Sevillu od boje o titul. Senzační porážka s Getafe poměrem 1:2 tak navíc pouze dokumentovala tristní bilanci domácích utkání. Z posledních tří střetnutí získala Sevilla na svém stadionu pouhé dva body.

Jimenezův tým předtím uhrál jen remízy s Málagou a Valladolidem. Andalusanům se navíc na domácím stánku nepovedlo zdolat ani Espanyol, v Lize mistrů odsud neodjížděl s prázdnou ani Stuttgart. Už po třiatřiceti minutách to vypadalo se Sevillou hodně zle. Hrdinou se stal autor dvou branek Roberto Soldado. Nejprve se trefil po rychlé akci Gavilána zakončením prakticky do prázdné branky.

Po dvaceti minutách se mohlo hostitelům ještě více přitížit. Palopův včasný pád pod Albinovy nohy však pro tentokrát Sevillu od pohromy uchránil. Právě tentýž hráč minulý víkend dvěma góly srazil do kolen Tenerife. Ostatně Getafe ještě v letošním ročníku nezažilo ani jedinou remízu.

Albin odcentroval přesně k nohám Leona, ten krásně postrčil na Soldada, který svým druhým zásahem zblízka výrazně zvýšil ambice Getafe. Domácí se osmělili až v samém závěru úvodního poločasu. Šance Koného a Perrottiho ovšem zůstaly nevyužity. Začátek druhé půle ale byl zcela jiný. Už po šesti minutách se trefil Negredo a hostům začalo být v chladném večeru poměrně horko. O čtyři minuty později také Kanouteho vychytal v čisté gólové šanci brankář Codina a živil naděje svého týmu na tříbodový zisk.

Sevilla byl ve druhém pokračování zápasu evidentně lepší. Další Kanouteho pokus se mezi tři tyče nevešel, Negredovu hlavičku lapil Codina. Getafe spoléhalo po většinu času na brejky a jeden z nich v nastavení málem vyšel. Za záda obránců se dostal Pedro Leon, ztroskotal však na výborném Palopovi. Nic víc už se v ten večer nestalo a Getafe se tak raduje z překvapivého vítězství, už osmého v letošním ročníku.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele