24. kolo
28.02.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 0:0

Ta hrstka fanoušků, která našla cestu na poloprázdný stadion Sáncheze Pizjuána, mohla této návštěvy litovat, neboť utkání stálo za starou Belu. Když už ne celý zápas, tak alespoň první poločas. Oba soupeři se marně hledali, stejně jako se snažili najít cestičku nebo místečko v dobře pracujících defenzívách. Více ze hry měla Sevilla, pár dobrých momentů ale zaznamenal i přímo výborně bránící Athletic Club, který se o bodík přiblížil k ve Villarrealu ztrativšímu Deporu.

První poločas vystihují nejlépe slova jako nuda, bída či utrpení. Mezi šestnáctkami to alespoň trošku šlo, ale jakmile se mužstva dostala do pokutového území, působila ustrašeně a rozhodně ne nebezpečně. Když už se nikdo omylem připletl ke střele, výborně zasáhli jistí brankáři Andrés Palop a Gorka Iraizoz.

Pěknou šanci měl v závěru první půli po nádherné akci Javi Martínez, ale Palopovu branku přestřelil. Na druhé straně působila nebezpečně snad jen nepřesný pokus Jesuse Navase.

Po obrátce se hosté mírně zlepšili a začali dorážet na Palopovu branku. Španělský reprezentant mezi třemi tyčemi Andrés Palop musel předvést výtečný zákrok proti střele mladíčka Andera Iturraspeho. Tentýž záložník v dvaapadesáté minutě pelášil na branku, Ndri Romaric zatáhl za záchranou brzdu a byl po zásluze vyloučen.

V následujících minutách měl Andrés Palop dost práce a dvěma skvělými zákroky podržel. Střela Fernanda Llorenteho pak prosvištěla nad břevnem. Athletic se spokojil s bodem a do útoku se v závěru utkání nehrnul, Sevilla pak na to neměla sílu ani potřebnou kvalitu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele