25. kolo
06.03.2010 22:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Real se po heroickém obratu dostal do čela La Ligy

Utkání překypující dramatickými momenty nabídl šlágr 25. kola španělské ligy mezi Realem a Sevillou. Bílý balet dokázal srovnat nepříznivý stav a v nastavení strhl vedení na stranu domácích Van der Vaart. Real se tak dostal do čela tabulky, poté co Barcelona pouze remizovala v Almeríi.

Zápasy Realu a Sevilly nejsou pro fanoušky slabých nervů. Zato však oplývají atraktivitou a množstvím gólů. Výjimkou nebyl ani poslední střet obou soků a jejich charismatických prezidentů. Andalusané vedli po padesáti minutách 2:0, když skóroval do vlastní svatyně Xabi a náskok navýšil na počátku druhé půle Dragutinovič.

Bílý balet se však nevzdal a po drtivém náporu vyrovnal vývoj zápasu a ve frenetickém finiši rozpoutal bouři radosti Holanďan s andaluskou krví Van der Vaart. Pracně vydřené tři body katapultovaly Real před dlouho vedoucí Barcelonu.

V domácí základní sestavě nakonec nastoupil v záloze Marcelo a Granero zůstal na lavičce. Sevillský kouč Jiménez poslal oproti očekávání na trávník Santiago Bernabéu mírně pozměněnou jedenáctku. V obraně nastoupila čtveřice Navarro - Dragutinovič - Stankevicius - Konko, místo Duschera naskočil Fazio a do ofenzívy se za Negreda seřadili Capel, Perrotti a Navas.

Jak již naznačil trenér Jiménez před zápasem, Sevilla se do Realu opřela už od začátku. První sice vyzkoušel Palopa pohotovou střelou Cristiano Ronaldo, ale skóre se měnilo na druhé straně. Míč potáhl zprava Navas, jeho centr zachytil Capel a jeho střelu srazil před Negredem v 9. minutě do vlastní sítě Xabi Alonso.

Sevilla pokračovala v aktivní hře a Real se nemohl dostat do hry přes zahuštěný střed Andalusanů. K první vážnější střele se dostal ve 22. minutě Xabi, ale Palop jeho pokus zneškodnil. Pak hlavičkoval mimo Kaká a tvrdou střelu copánkového Marcela vytáhl Palop na roh. Brankář Sevilly byl hrdinou první půle, neboť v dalších třech minutách zneškodnil dva pokusy aktivního Marcela a povedený volej Higuaína.

I závěr první půle se nesl ve znamení šancí domácich. Nejprve hlavičkoval po rohu nad Xabi. Bojovný Bask poté pěkným přenesením hry našel Ramose, ale na jeho centr jen o kousek nedosáhl před prázdnou brankou Kaká. Brazilec střílel i o minutu později, nicméně Palop byl opět na místě. Výpad Navase odvrátil vzápětí Albiol a poté se vrhli do útoku opět domácí. Poslední střelu prvního dějství z kopačky Cristiana Ronalda po samostatném průniku opět zneškodnil famózní Palop.

Do druhého poločasu nahradil Capela Kanouté. Sevilla nebyla pod takovým tlakem jako na konci první půle a v 53. minutě zvýšila svůj gólový náskok. Dragutinovič nacentroval přímý kop před branku, Casillas ho podcenil a míč skončil v síti.

Hosté pokračovali v presinku a Pellegrini vystřídal Arbelou a Lasse za Gutiho a Van der Vaarta. V 57. minutě se dostal sám před Palopa Kaká, ale šanci neproměnil. Následně napálil Ronaldo z přímého kopu míč do zdi, ale okamžik poté se k Portugalci odrazil pokus Marcela, Ronaldo nezaváhal a snížil.

Real se dál tlačil dopředu a z jednoho z útoků nastřelil Guti břevno, z následného rohu se pak trefil hlavou Ramos a v 64. minutě srovnal skóre. O tři minuty poté mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, Guti přihrál Ronaldovi, ale na jeho centr nedosáhli ani Higuaín ani Ramos. "Pipita" Higuaín při další ofenzivní vlně nastřelil tyč a po třech minutách opřel míč o brankovou konstrukci znovu!

V další šanci se blýskl Cristiano Ronaldo, který zakončoval patičkou přihrávku Kaká. Higuaín svou další střelou těsně minul horní růžek Palopovy branky. Na opačné straně předvedl dva povedené průniky Perrotti, ale zakončení se mu nevyvedlo. Poté přestřelil vysoko Ramos po přihrávce Ronalda a následně Palop sebral vystřídavšímu Raúlovi z hlavy míč po centru Ronalda.

V infarktovém závěru měl rozhodnutí na kopačce Higuaín, ale jeho střela našla jen Raúla. Přesto se však k prasknutí nabitý stadion Santiago Bernabéu dočkal. V 92. minutě se dostal k odraženému míči Van der Vaart a dovršil obrat domácích. Real se tak dostal po více než třech měsících do čela La Ligy a pěkným způsobem tak oslavil 108. výročí klubu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslim ze Real ztrati prvni body doma..cili neprohra 02. ...podle me je to premrsteny ty kursny na Real doma..na to ze je to souboj 2. ze 4. tak kurs 1.35 mi prijde hodne malo..za to 02 za kurs pres tri je hodne lakavy. cekam remizu 1:1,2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím že to pro Real bude těžký zápas,ale i věřím v to že je vysoké výhry nad Villarealem a Tenerifem nabudí a podají dobrý výkon a zvednou si tak ještě víc sebevědomí před důležitým zápasem s Lyonem Můj Tip 2:1 Hiquain,Ronaldo-Navas

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

keby Iker nezaspi pri 2. gole tak mi to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

na zapas se moc těšim muj typ 3-1Hlala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

TVL moc krutej match s dobrym koncem, ale jak Ronaldo napalil pritihrace v te 90.min z malyho vapna, tak uz jsem ve vyhru Realu neveril, ale nakonec Rafa posunul Real do cela

Reagovat
smazaný uživatel

nj, to bol tusim Raul.. ja som uz myslel ze ma drbne

Reagovat
smazaný uživatel

co bol Raul?

Reagovat
smazaný uživatel

Raul bol ten, ktoreho Ronaldo napalil ked bol par metrov od brany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele