2. kolo
12.09.2009 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - FC Barcelona 0:2

Barcelona si i díky velké dávce štěstí poradila s Getafe, a udržela si tak v nové sezóně stoprocentní úspěšnost. Domácí celek v prvním poločase dvakrát orazítkoval konstrukci katalánské branky, ale překonat Victora Valdése se hráčům Getafe nepodařilo. Ve druhém poločase naopak přišel na hřiště Messi a spolu se Zlatanem Ibrahimovičem rozhodli o zisku všech tří bodů.

Getafe bylo v úvodu lepším týmem, což málem potvrdilo výstavním volejem Albina, Barcelonu od inkasování zachránila až dolní část břevna, od níž se míč odrazil na brankovou čáru a poté ven. Barca s Pedritem a Jeffrenem na křídlech nepůsobila příliš nebezpečně, i když se mladíkům nedala upřít snaha a aktivita.

Domácí cítili šanci a hnali se do dalších příležitostí, ve 28. minutě to byla opět konstrucke brány, která zabránila fanouškům na Coliseum zakřičet gól. Pěkná akce Pedra Leona po pravé straně byla zakončena nůžkami Soldada do tyče.

Barca se postupně probouzela k životu, ale Keita mířil kousíček vedle a Ibrahimovič v tutovce zaváhal, když se předtím hezky uvolnil přes Rafu a obejvil se sám před brankářem Ustarim.

Ve druhém poločase už bylo vše jinak. Na hřiště se dostal Lionel Messi s Andrésem Iniestou a Barca začala diktovat tempo hry. Nejdříve to byl technickým volejem Xavi, který se snažil prolomit bezbrankový stav, Ustari byl pozorný.

Ani on už však nic nezmohl proti akci, která se udála v 65. minutě. Messi si poradil s několika obránci, vyslal po levé straně Abidala, jehož centr umístil za záda bezmocného brankáře Zlatan Ibrahimovič. Švéd si tak připsal i ve druhém ligovém zápase gól, což by mu mělo pomoci snížit tlak vyvíjený na jeho výkony.

Netrvalo dlouho a bylo definitivně rozhodnuto. Uběhla čtvrthodina hry, když Zlatan zpracoval Alvésův centr a krásně našel Messiho, jenž hlavou zaznamenal svůj první gól v této ligové sezóně.

Barca málem přidala i třetí, Zlatan ale s šancí nabídnutou od Xaviho pohrdl. I tak si ale hosté připsali tři body, které si pravděpodobně za druhou půli zasloužili. Nesmí se však zapomínat na obrovské štěstí, které při svěřencích Pepa Guardioly stálo v poločas prvním. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel při vedení sympaticky hrajícího Getafe.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

proč zase nehrál henry? už druhej zápas

Reagovat
FCB

Výborně Barca...zápas jsem tedy promeškal ale za výsledek jsem rád...

Reagovat
AjaxFans

Dobře FCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele