16. kolo
02.01.2010 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 1:1

Šlágr kola skončil zaslouženou dělbou bodů, pěkná a s přispěním chabého výkonu sudího i dramatická podívaná vítěze nenalezla. Přitom jsme mohli vidět několik skvělých šancí poslouživších na zvrácení patového výsledku, všechny ale zůstaly i díky netradičně špatnému zakončení v podání Barcelony a chybějícímu důrazu na straně Villarrealu nevyužity.

Žlutá ponorka si odváží naprosto oprávněný bod, obrovské absolutorium a mazáckou pochvalu si pak zaslouží celá obranná čtyřka, obzvláště pak fantasticky hrající Javi Venta, jenž chvílemi doháněl zejména Zlatana Ibrahimoviče a Thierry Henryho k nezáviděníhodnému šílenství z jeho nepřekonatelnosti. Totéž můžeme prohlásit i o pevné zdi, kterou za pomoci svých spoluhráčů vystavěl brilantní Diego Lopéz, za jehož záda prošla jedna jediná střela. Na Valverdeho mužstvu je zřetelné ohromné zlepšení, jež by mělo během několika týdnů klubu pomoci navrátit se na pohárové příčky.

První poločas měla mírně navrch Guardiolova jedenáctka postrádající tradiční opory jako Yayu Tourého, Seidou Keitu a nejvíce pak kreativitu Lionela Messiho. Barca se dočkala rychlé úvodní branky, o níž se velkou měrou přičinil centrující Dani Alvés, jenž nalezl Henryho, který trefil břevno. Meruna se odrazila přímo na hruď nikým neobsazeného Pedra, který jí rychle a pohotově odeslal na požadovanou adresu. Barca zaslouženě vedla, ale postupem času převzal iniciativu Villarreal.

Když v osmadvacáté minutě jen těsně minul branku hlavičkující David Fuster, mnohým fanouškům Barcelony zatrnulo. Hosté naznačovali, že se s prohrou nespokojí a po přestávce za bodovým importem hrdě vyrazili. U všeho byl skvěle hrající a obranu neustále provětrávající David Fuster. Nejprve sice v dobré pozici jen těsně minul šibenici Valdésovi branky, o minutu později se ale mohl radovat ze zaslouženého vyrovnání, když využil nádherného Caniho centru.

Barca hledala cestičku vedoucí ke vstřelení druhé branky, ale i kvůli nevýraznému výkonu záložní řady v čele s klíčovým středopolařem Xavim se to nedařilo. Ani Andrés Iniesta neoživil hru natolik, aby se Barca dostala do výraznějšího tlaku. I když to byl právě Andrés Iniesta, který mohl krásnou pumelicí rozvlnit síť za Lopézovou brankou, zkušený brankář však ze svého arsenálu vytáhl jednu z těch nejlepších robinsonád.

V závěru utkání taktéž nevýrazný a matný Zlatan Ibrahimovič jen o metr minul branku a koledoval si o vyloučení, neboť nevybíravě naložil svému celozápasovému úspěšnému strážci Javi Ventovi. Barcelona sice měla územní převahu, ale byl to Villarreal, který si nakonec mohl připsat tři body. Marcos Senna skvělou přihrávkou vysunul Giuseppe Rossiho, jenž pod nadskočivším Valdésem poslal míč na odkrytou branku. Do cesty se mu však postavil Puyol a na poslední chvíli jej odvrátil. Zabránil tím velké blamáži, která visela ve vzduchu. Takto si obě mužstva po právu připisují po bodu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dočkáme se dnes preview?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Ibrahimovic, Pedro - Rossi, Llorente) ... mírné překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

2:1...nebude to dneska zadarmo

Reagovat
diastan

-.- diky za zkazeni tiketu, hlavne ze jsem trefil atl.m.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele