26. kolo
14.03.2010 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Valencia CF 3:0

Barcelonu opět spasil fotbalový Bůh. Ten se už druhým rokem v Katalánsku nejmenuje jinak než Lionel Messi. Jeho čistý hattrick v rozmezí sedmadvaceti minut vzal Valencii jakékoli ambice na bodový zisk.

Oba týmy se už před výkopem musely obejít bez svých klíčových útočníků. Zatímco Barcelona se musela obejít bez Zlatana, hosté naopak vyběhli na trávník bez Davida Villy. Absence prvně jmenovaného nakonec způsobila fakt, že se do základní sestavy vešel srbský mladíček Bojan Krkic. Valencia ale začala utkání překvapivě trochu aktivněji. Albova hlavička skončila jen o pár centimetrů nad břevnem.

Hosté sázeli na hru založenou na rychlých protiútocích a po většinu první půle sklízeli ovoce. Další vlaštovku směrem k brankáři Valdesovi vyslal neúnavný Portugalec Miguel. Svěřenci trenéra Emeryho byli při chuti, Hernandez ani Dominguez nicméně druhého gólu nedocílili. Guardiolova družina se ze zimního spánku probrala až na samém konci první půle. Messi se zbavil Dealberta, s jeho pokusem si ovšem brankář César poradil. Poločasová přestávka přivedla do hry Henryho, jenž nahradil Krkice.

Spolupráce francouzského útočníka s Messim fungovala na výbornou. První akce obou aktérů však ještě gólový efekt nepřinesla. Prvního gól use tak Katalánci dočkali až v 56. minutě. Messi protancoval obranou hostů jako by se nechumelilo a pohodlně otevřel skóre. Barca tlačila, pokusy Maxwella a Xaviho bravurně zneškodnil připravený Cesar. Obrovskou šanci vyrovnat propásl Zigic, který se zjevil sám proti Valdesovi, a tak přišel trest na druhé straně. Henry překrásným pasem vybídl ke skórování Messiho a ten touto nabídkou nepohrdl. Totožná souhra se opakovala i o dvě minuty později a stanovila konečný účet zápasu na 3:0 pro domácí.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna remíza

Reagovat
antimadrista

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a mate po ptakach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele