10. kolo
07.11.2009 20:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

FC Barcelona - RCD Mallorca 4:2

Barcelona celkem bez větších problémů přehrála Mallorcu a i nadále vévodí tabulce španělské nejvyšší soutěže. Pep Guardiola poslal do zápasu značně obměněnou sestavu a vzájemná součinnost a souhra nebyla v některých momentech utkání ideální.

Jako tradičně v zápasech na domácím pažitu se Barca utábořila na polovině hostů. V desáté minutě přišel první parádní gól duelu. Zlatan Ibrahimovič excelentní přihrávkou, když stáhl míč na patu a vybídl mladíka Pedra k prvnímu přesnému zásahu. Dvaadvacetiletý útočník touto šancí nepohrdl a obstřelil vybíhajícího Aouateho.

O chvíli později se Ibra představil další patičkou. Tentokráte jí vrátil míč Thierry Henrymu, jehož rána zpoza šestnáctky nadělala španělskému brankáři velké potíže. To byla na dvacet minut poslední vážnější příležitost domácího týmu.

Barca totiž polevila a v devatenácté minutě dokonce inkasovala. Jednoho z okének v domácí defenzívě málem využil Webó, který se po pěkné Nunézově přihrávce ocitl sám před Valdésem. Brankář domácího mužstva konečky prstů míč vytěsnil na rohový kop. Centrovaný balón před Puyolem přizvedl Gérard Piqué a nechtěně našel kapitána baleárského celku Nunéze, který pěknou rybičkou poslal míč do sítě.

Po brance se Mallorca zvedla a působila nebezpečněji, jenže v dalším průběhu poločasu se opět stáhla do defenzívy. Barca si nedokázala přibližně dvacet minut vytvořit žádnou kloudnou šanci, ale poté přišla během posledních pěti minut hned dvojí gólová radost.

Barca se probudila ze spánku ve čtyřicáté minutě. Opora posledních týdnů Seidou Keita našel za obranu si nabíhajícího Pedra, který hned prověřil reflex Dudu Aouateho. Během velmi krátkého okamžiku pak chytil další dvě následné dorážky a stoprocentní šance Thierry Henryho a Sergi Busquétse. Míč se nakonec přece dostal k Pedrovi, který ze dvou metrů naštvaně napálil míč do sítě a radoval se ze své druhé branky v zápase, třetího v sezóně.

Pedro asistoval i u třetí branky. Jeho výborný centr na zadní tyč našel hlavičku Sergi Busquétse, který nezištným způsobem nemířil na branku, ačkoli byl ve výhodné pozici, ale přihrál na zadní tyči stojícího Thierry Henryho, který s elegantní rybičkou rozvlnil síť za Aouateho zády. Pro tohoto francouzského reprezentanta to byla vůbec první branka v letošním ročníku.

Tento gól velmi ovlivnil průběh druhého poločasu. Barcelonu dvoubrankové vedení ukolébalo a až s příchodem Lionela Messiho v padesáté minutě začala opět dobývat hostující branku. Hosté pokračovali v ojedinělých výpadech, které povětšinou končili na velkém čtverci.

Druhá půle byla slabým odvarem té první. Výraznějších šancí a hezkých momentů bylo poskromnu. Z průměru čas od času vybočila spolupráce Lionela Messiho s Zlatanem Ibrahimovičem. Pár zajímavých momentů si oba aktéři utkání nechali na závěrečné momenty klání.

V sedmaosmdesáté minutě stáhl Borja Valero švédského kanonýra Zlatana Ibrahimoviče a byla po právu odpískána penalta. K její exekuci se postavil Lionel Messi a s přehledem zacílil. V nastaveném čase ukázala v celém utkání trochu tupé růžky i Mallorca, když snížil stav na z pohledu hostí schůdnějších 2:4 Alhassane Keita.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele