14. kolo
12.12.2009 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 1:0

Tři body z katalánského derby se staly kořistí Barcelony, která bezesporu zaslouženě, leč s utrápeným výrazem nemohoucího maratónce porazila úhlavního městského rivala RCD Espanyol. Barca opanovala prvnímu poločasu a dostala se zaslouženě do vedení, Espanyol se po obrátce vzchopil, ale k vyrovnání chyběla potřebná kvalita.

Jak už jsem jistě nevědomky naznačil, Barca v prvním poločase utkání naprosto dominovala, určovala spád, tempo, vytvářela si velké šance. Zápas začal zhurta dvěmi menšími šancemi na obou stranách, konkrétnější poznámky se dočká Pedrova bojovnost, díky níž získal na vápně míč, který nedokázal osamocen před Kamenim propálit do sítě, minul.

Po čtvrthodince jen tak ledabyle napřáhl Verdú a Víctor Valdés měl plné rukavice práce, aby jeho povedenou ránu odvrátil na rohový kop. O tři minuty exceloval báječně chytající Carlos Kameni (byl jistý v kramflcích, pochytal velké množství střel a centrované míče ukrýval ve svém náručí s pekelnou jistotou), který vykryl ránu do vápna proniknuvšího Thierry Henryho, kterého do šance vyslal opět vynikající Zlatan Ibrahimovič.

Následující minuty patřily sudímu, který si nejprve zahrál s Ibrahimovičem mariáš, na což navázal odpískáním více než přísného pokutového kopu za "faul" Raúla Baeny na Xaviho. Švédský kanonýr a nejlepší střelec Barcelony se nemýlil a s přehledem šanci proměnil. Do poslední vážnější příležitosti v prvním poločase se dostal Alvés, který si narazil s Xavim a poslal na malé vápno jedovatou přihrávku, s jejímž odvrácením před Ibrahimovičem měla obrana dost starostí. Espanyol nakonec poločas přečkal, jednobranková ztráta byla dobrým východiskem do druhé půle, která se hostům povedla daleko více.

Pochettinovi svěřenci přidali na agresivitě a přitvrdili hru, Barca se přizpůsobila a fanoušky přestala bavit pohlednou kombinační kopanou a vytvářením si šancí, kterých bylo skutečně poskromnu. Hra se často kouskovala vinou nevybíravých faulů, relativně klidných potyček a zvláštním metrem pískajícího rozhodčího. Ve chvílích nervozity a vzrůstajícího napětí vynikl rohový kop Xaviho, který málem umístil do sítě kdo jiný, než Gérard Piqué. Ale i Espanyol měl svou šanci na vyrovnání, to by ale musel mít Iván Alonso více klidu na zakončení a neposlat na Victora Valdése propagační střelu. Zápas se nakonec skončil, chtělo by se říci, tradičním těsným vítězstvím slavnějšího barcelonského celku.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (15)

Přidat komentář
satan_666

není to odložený, když má být to mistrovství klubů?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus si povšimnout, že skutečně není

Reagovat
smazaný uživatel

BARCELONA JE NAJLEPSIAAAAA!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi říct, co to tu nacvičuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Visca El BARÇA !

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Derby je ošemetné a vzpomínám si na to minulé. Brrr Ale teď máme opravdu dobrou výchozí pozici - Espaňol má formu v kopru, my zase vcelku dobrou. Měla by to být jednička. Tipuju 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Listere, čekám na tvůj přesný tip i se střelci

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zase jednou něco napsal.... Na diskuzi pod preview kola jsem něco střelil, ale tentokrát to vážně nevyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

ale byla by to pecka, kdyby to zas vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

To se povede jednou za život

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2 jako minule by bylo hezké.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ je to absolútne jasné, bohužiaľ ..

Penalta síce absolútne vymyslená, ale Espanyol nie je hodný ani fajky dymu..

Znovu ako big fanda realu priznávam dve veci : Unicef a Zlatan sú silné kanóny. Z môjho pohľadu jediné, čo stojí za to v tej vašej Katalánii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele