3. kolo
19.09.2009 22:00 CET
5 : 2
(4:1)

Reportáž

FC Barcelona - Atlético Madrid 5:2

Mladí profesoři z Barcelony nejsou mezi svými žáky oblíbeni. U včerejší zkoušky tentokráte propadlo Atlético Madrid a příští týden jej čeká již čtvrtý reparát. Všeobecná nespokojenost s jeho výkony může velmi brzy stát za koncem trenéra Abela Resina, jehož pozice každým takovýmto výsledkem slábne.

Na Camp Nou bylo hotovo již do poločasu, čímž fotbalový labužníci utrpěli ve druhém dějství, jež kvalitou za prvním velmi zaostávalo. Zápas i přesto nabídl velmi pěkné pokoukání, jehož dirigentem byl Lionel Messi. Právě argentinský hračička vstřelil dvě branky a na dalších se svým umem podílel. Pochvalu si jistě zaslouží i Dani Alvés, Xavi a Thierry Henry, který se po parádní první půli bohužel vytratil. Na druhé straně bychom mohli vyzdvihnout výkon Sergia Agüera.

Blaugranas začali od podlahy. Thierry Henry již v první minutě napřáhl a rozechvěl břevno. A když se jedenáctka Atlética neprobudila, obstaral jí studenou spršku švédský útočník Zlatan Ibrahimovič. Sergio Busquets jej našel perfektní kolmicí za obranou řadu Atlétů a letní posila Barcelony dostala mičudu lehkým popíchnutím mimo dosah brankáře.

Energií sršící Barcelona se i nadále tlačila do ofenzívy a vytvářela si další a další brankové příležitosti, u nichž byl většinou Messi nebo Henry. Právě francouzský reprezentant si zaskvěl po čtvrthodině hry. Zády brance dostal míč, otočil se a výtečnou přihrávkou vybídl ke skórování nabíhajícího Lionela Messiho, pod jehož nohy se vrhl Antonio Lopéz a zabránil druhé síti Roberta Gaga.

Ovšem o dvě minuty později propadl stejně, jako jeho spoluhráči. Celou obrannou čtveřici vyřadil ze hry krásným pasem Xavi, balón se dostal k Lionelu Messimu, jenž si položil brankáře a v pohodě zakončil. I nadále to byla Barcelona, která diktovala tempo utkání. Atléti se sice osmělili k několika výpadům a střelám, ale žádná neznamenala výraznější ohrožení Valdésovi branky.

Trochu nepozorná a nestíhající obrana nedělala starosti ofenzivní složce, která se postarala o další dvě krásné branky. Tu v pořadí třetí zařídil brazilský ostřelovač ve službách katalánské jednotky Dani Alvés, jehož pumelice z přímého volného kopu na pár okamžiků zaměstnala síť za Robertovými zády.

Záhy přišel čtvrtý úder. Lionel Messi si vypůjčil od svého spoluhráče Maxwela míč, slušně pozdravil Luise Pereu a Pabla Ibaňez, a to vše vyšperkoval slušnou přihrávkou na Keitu, před nímž stál snadno splnitelný úkol. Splnil jej.

Sergi Busquets se rozhodl vybídnout ke skórování i svého hvězdného protihráče. Svou nesmyslnou hlavičkou vybídl ke sprintovému souboji Sergia Agüera a Dmytra Chigrynského a podle statistik jistě uhádnete, kdo jej vyhrál. Victor Valdés neměl proti přesnému a chladnokrevnému zakončení argentinského hráče sebemenší šanci.

Barca již svého soupeře netrápila a neuštědřila mu ještě větší debakl. I proto se Atléti dostali k několika šancím, jak stav snížit na přijatelnější výsledek. Pětadvacet minut se hrálo jen mezi pokutovými územími s nepatrným množstvím šancí a střeleckých pokusů.

Resinovi se povedlo střídání. Na trávník přišel Cléber Santana a oživil hru Atlética, nahradil v posledních zápasech matného Simaa. Ihned po svém příchodu vyzkoušel pevnost reklamních poutačů a provětrával nestíhajícího Chigrynského.

Barcelonští v závěru zápasu snížili koncentraci, z čehož Rojiblancos vytěžili alespoň jednu branku. Victor Valdés svým výkopem našel hlavu Clébera Santany, který vyhrál souboj s typickým hlavičkářem Andrésem Iniestou, od níž se míč odrazil na kopačku Diega Forlána.

Forlán se dostal na práh šestnáctky a prostřelil Victora Valdése. Na tuto branku našla Barcelona ještě jednu odpověď. Kosmetickou úpravu skóre má na svědomí trojice Alvés, Iniesta a Messi. Dani si výtečně narazil s Andrésem, zatáhl a míč mu vrátil, Iniesta jej posunul Lionelu Messimu, jehož střela béčkem do protějšího dolního růžku Robertovy branky byla to poslední, co mohli diváci vidět.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (37)

Přidat komentář
FCB

Tak to doufám bude třetí výhra v lize...tipuju tak 2:0. Doufám že ten zápas naladim..

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto by nám Atletico mohlo trochu pomôcť, ale skôr si myslím, že to bude lekcia od domácich

Reagovat
cubinho

Ujfaluši, těš se

Reagovat
smazaný uživatel

Jen doufám, že nenastoupí. Ta potupa by se mocnila s jeho výkonem na hřišti

Reagovat
Godwinson

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám na nulu vzadu, aby si mohl Vicky udělat osobní rekord, ale spíše tipuju 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0, bohužiaľ..

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 (Forlan 2x)

Reagovat
homeles8

7:3

Reagovat
stas87

4:1 no a chygrinskij zatial hra dobre a zrazu tu nie su sasci co pisali ak vyhori a vobec nema taku cenu atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou cenu nemá, na tom jeho jeden výkon nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Forca Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

No snad předvadete lepší výkon než na Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 ty chcipaci z Madridu nedaj ani gol

Reagovat
smazaný uživatel

Treba takovou cenu nema ale kdyby kazdej nakupoval podle ceny jako AC Milan tak spatne dopadne.KDyz jim je moc dat 25mega za fabiana tak co.

Reagovat
miky10

4:0, neni co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

doufam v podobny zapas ako minulu sezonu

Reagovat
$dolar$

0:4 Rozbijte je!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Blbečku

Reagovat
Bakary3

Protože chce, aby vyhrál jinej tým než tvůj milovanej ? Hmm, to potom jo..

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, Atletico má letos hodně krušnej start do sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna prohra, jedna remíza...

Reagovat
smazaný uživatel

nepředpokládám že by si přivezli z nou campu 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Alves, Chygrynskiy, Piqué, Maxwell, Sergio Busquets, Keita, Xavi, Henry, Ibrahimovic y Messi

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Henry, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

3:0(Henry,Ibrahimovic,Messi)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo zlatan už ho dal tak ješte Henry a messi..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak messi a ješte Henry dělej...

Reagovat
smazaný uživatel

hele, víš, že když uhádneš výsledek i střelce, tak stejně žádnou cenu nedostaneš...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak výsledek už je dobrej..ale Henry musí dát Gol..Aby my vyšle tiket..Mám tam IBRAHIMOVIČE,MESSIHO,HENRYHO..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevyrovnanej a nevyváženej tým, jako maj Peřináři, to nemá asi nikdo - útok a záůoha do ofonzivy jsou výborné, ale ta obrana, to je hrozné. Je to už dlouhodobé a, ač se to vedení snaží řešit, ještě se v tom nic nezměnilo.

Jinak zápas je podobný jako loni, tzn. hrozné obrany na obou stranách, hurá fotbal nahoru-dolů. Barca určitě není o tolik lepší, než jak nasvědčuje skóre, ale má zatím štestí, že ten samej kousíček, co jí scházel na Interu, tak schází dnes Atletům. Naopak dnes opravdu padlo skoro všechno, co mohlo. To určitě není pravidlem, ale rád bych, aby se to pravidlem stalo

Výkony - nejlepší Messi - o parník. Je to král zápasu. V závěsu za ním výborný Henry. Nejhorší Maxwell, který nechává za sebou v obraně neskutečný bordel, nedaří se ani Čigrimu - několikrát (přesně třikrát jsem napočítal) prohnal Piqueho, jednou Valdése, Udělal jednu velkou chybu ... Dva momenty, co bych vypíchnul ze zápasu: Sergio a jeho dvě super kolmice za obranu - jedna Ibrovi a jedna Aguerovi ...

Do druhé půlky (asi to bude znít připosraně) otevřeně říkám, že není nic hotovo. Dnešní náš ementál a schopnosti ofenzivy Atletů ještě můžou přinést naprosto všechno. Naopak neschopnost obrany může znamenat ještě nůši gólů v síti chudáka Roberta.

Můj tip je 6:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele