30. kolo
03.04.2010 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 4:1

Barcelona znovu nezaváhala a i když nenastoupila v kompletní sestavě, porazila doma Athletic jasně 4:1. Dvěma góly se blýskl Bojan, který nahradil zraněného Ibrahimoviče, ten si natrhl lýtkový sval a přijde minimálně o odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Arsenalu.

V první šanci se ve čtvrté minutě objevil Susaeta, který pálil mimo, pak už se ovšem hrálo podle očekávaných not. Barcelona převzala iniciativu a jako první pálil nebezpečně Maxwell, poté spálil obrovskou šanci Messi.

Ve 27. minutě předvedli domácí jednu ze svých tradičních akcí a otevřeli skóre. Míč na levou stranu pokutového území dostal uzdravený Abidal a poslal ho přes vápno na Jeffrena, který jeho přihrávku přetavil v úvodní branku - 1:0.

Ve 37. minutě se o odpověď pokoušel Llorente, jeho pokus šel nad. A o čtyři minuty později to bylo o dvě branky. Na polovině hostujícího týmu vybojoval míč Puyol a rychle ho poslal Bojanovi, který si proti Iraizozovi již věděl rady.

Začátek druhé půle patřil baskickému klubu, jenž dvakrát sahal po snížení. Toquera nejprve skvěle vychytal Valdes, o chvíli později pak pálil nepřesně Martinez.

Athletic branku vytěžit nedokázal, to Barcelona ano. V 58. minutě začal celou akci Xavi, našel Abidala a po jeho pasu se podruhé v zápase trefil Bojan - 3:0.

V 66. minutě se pak mezi střelce zapsal i Messi, který dal svůj 35. soutěžní gól v sezoně, asistencí se na jeho brance podílel Pedro - 4:0.

V 76. minutě se poté dočkali i hosté, to sám proti Valdesovi nezaváhal Susaeta. Barcelona se v závěru šetřila a to mohl potrestat Iturraspe, jehož ovšem dokázal vychytat Valdes.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poďmě Bilbao dejte těm kataláncům všechno pěkně sežrat...urvětě nějakej bod 1:1 nebo 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nehrozi... barca doma vyhraje cca 2:0 ?

Reagovat
smazaný uživatel

to bude těžký zápas,ale Varca musí před derby vyhrát,ale bude to těsné 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

nie, myslel si Farca

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem byl asi hodně mimo ne před derby,ale před el classicem

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
madridcan

Alves nemoze hrat,ved sa dal schvalne vykartovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele