27. kolo
20.03.2010 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 2:0

Tento týden se do paměti sevillských fanoušků či členů klubu nevryje zlatým písmem. Po vyřazení z Ligy mistrů, které Andalusanům připravilo CSKA Moskva, si totiž jejich skalp odnesl rovněž tápající Espanyol.

Sevilla měla po porážce Deportiva La Coruňa ideální možnost k tomu, aby zvýšila svůj náskok na čtvrtém místě zajišťujícím účast v předkole milionářské Ligy mistrů. Zároveň se také mohla dotáhnout na třetí Valencii, všechny spekulace ale vzaly rychle za své. Espanyol potvrdil, že v letošní sezoně ho drží nad vodou pouze výborné výkony a výsledky z domácích střetnutí. Hrdinou zápasu byl naprosto bezesporu domácí útočník Pablo Osvaldo, autor dvou branek.

Už v osmé minutě mu totiž jako na zlatém podnose připravil první gól Marques. Jeho první centr sice hostující zadáci zablokovali, na podruhé se však balon dostal až na kopačky Osvalda a ten zblízka otevřel gólový účet zápasu. Barcelonští byli při chuti, činil se zejména Callejón. Jeho další dva pokusy ale cíl v podobě branky minuly. Vzápětí ovšem domácí museli za své vedení vděčit rovněž svému brankáři Alvarezovi. Ten se zdál být po hlavičce Escudého již překonán, proti míči letícímu nad ním směrem do brány ovšem reflexivně vytasil svou ruku a vyrazil ho na rohový kop.

Sevilla navíc už během úvodních pětačtyřiceti minut přišla o obě svá křídla. Diego Capel a Jesus Navas byli nahrazeni dvojicí Perotti - Acosta, ti se ale o mnoho vzruchu před Alvarezem nepostarali. Osvaldo nadále motal hostujícím obráncům hlavy a dvě minuty po přestávce musel po jeho individuální akci na poslední chvíli zasahovat brankář Palop. Španělský brankář přesto druhému míči ve své síti nezabránil. Opět se opakovala osvědčená souhra mezi Marquesem a Osvaldem a druhý jmenovaný tváří v tvář Palopovi definitivně rozhodl. Stejný hráč mohl čtvrthodinu před koncem dovršit hattrick, proti jeho průniku z křídla však Palop zasáhl na jedničku.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele