33. kolo
17.04.2010 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:0

Prestižní barcelonské derby, které se poprvé v historii odehrálo na novém stadionu Cornella vítěze nepřineslo. A to může kartami na čele Primera division ještě pořádně zamíchat. Real Madrid totiž může stáhnout svou ztrátu na pouhý bod.

Svěřenci Pepeho Guardioly neprožili zrovna povedený zápas. Nejenže nevyzráli na obranu domácích v čele s výborným gólmanem Kamenim, navíc také hráli téměř půlhodiny bez vyloučeného Alvese. Takhle tedy byl madridský Real postaven před dobrou šanci, jak výrazně minimalizovat barcelonský náskok. K tomu ovšem potřebuje v neděli večer porazit na San Bernabeu třetí Valencii. Tento souboj slibuje parádní podívanou.

Barcelona sice zvítězila v sedmi předchozích zápasech po sobě, obraně Espanyolu ovšem příliš starostí za celých devadesát minut nenadělala. Guardiola už před zápasem očekával těžkou bitvu a sám toto klání označil za zápas roku. Jeho domněnku mohl už v páté minutě naplnit domácí Osvaldo, ten ale v nadějné pozici přestřelil. Jen o čtyři minuty později se mohla radovat druhá strana. Pedrův přímý kop však zastavilo břevno. S přibývajícím časem ale rostla převaha Espanyolu. Jose Baena dostal na hranici vápna chvilku prostoru, ovšem unáhlil se a svým volejem Valdese k zákroku nepřinutil.

Hrál se kvalitní fotbal, který ostatně toto derby slibovalo dlouho dopředu. Krátce nato Luis Garcia poslal do úniku Versus, ten mířil k pravé tyči, jenže minul. Největší šanci zápasu hostitelé promarnili v závěru poločasu. Callejonův centr drobně tečoval Verdu přímo k nohám Osvalda, ale italský reprezentant do jednadvaceti let nechal ve své vyložené šanci vyniknout pouze brankáře Valdese. Druhá půle se od té první příliš nelišila. Výrazně však ubylo brankových příležitostí. Nebezpečně pálil zpoza vápna Messi, Kameni nicméně zasahovat nemusel. Půlhodiny před koncem byl navíc vyloučen Alves po druhé žluté kartě, kterou způsobil faul na Callejona. Espanyol však přesilovku nevyužil, Osvaldova hlavička šla v 81. minutě výrazně nad.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol umí Barcelonu potrápit, ale s jeho marodkou to vidím na 0:3. Góly: Xavi, Messi, Krkić

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci ten zapas mela vyhrat barca ale ten curak Henry a ibrahimovic se tam ani nehly a misto nich tam mel jit bojan krkic a reknu vam ibrahimovic je namachrovana sracka a henry tenm je uplne vylizanej

Reagovat
milan78

mač sem neviděl, ale souhlas výměna švéd x kamerunec byla nesmyslná, když se na ni mrkneme zpětně žádnej z nich není taková hvězda jako byla před přestupem a henry do toho systému barcy nezapadl, kdyby se vrátil na rok, dva do arsenalu, tak s ním možná ten titul udělají

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tiez ten trade Etoo - Ibra nikdy nepochopil , to bola pitchovina ako mraky , ved take poleno sme mohli kupit s Xerezu za 2 mega boa .... a henryho by som zas tak neodpisoval , len mu tuto sezonu niako nejde , ale on sa zas chyti ako tu minulu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

No neříkam nic, nevím kde byl Messi :D ale jedna střela za zápas a vedle.. No takhle si to zkomplikovat, asi jsou tak blbí jako Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

keby som ich nemal na tikete tak sa tu radujem *HALLA MADRID*

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele