7. kolo
17.10.2009 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sevilla FC 1:0

Deportivo La Coruňa cválá do evropských pohárů. Galícijský výběr předčil v souboji o špičku tabulky oslabené andaluské mužstvo a vyrovnal jeho bodovou bilanci. Rozhodla o tom úchvatná branka Juana Rodrígueze.

Střetnutí Deporu a Sevilly nabídlo zajímavé a zejména vyrovnané utkání. Ačkoli vstupoval domácí celek do klání jako mírný outsider, po dobu celého utkání měl převahu v poli i v pokutovém území, dobře kombinoval a držel mičudu na svých kopačkách. V první vážnější šanci se ovšem objevil alespoň příslušností andaluský hráč, jmenovitě Renato. Tak jako jeho následovníci i on se trápil v zakončení, tentokrát přestřelil.

Uběhla polovina prvního dějství, když si Frédéric Kanouté připsal na vrub první spálenou šanci. Adriano mu sice dobře naservíroval míč, ale obávaný kanonýr jako jeho kolega před tím nezacílil, přestřelil. Po půlhodině hry zvýšilo obrátky i Deportivo, z čehož nakonec rezultovala i rozhodující branka utkání.

Filipe dlouhatánským nákopem sice nenašel svého spoluhráče, ale stopera Fernanda Navarra, který fatálně selhal při odkopu míče, jež naservíroval Juanu Rodríguezovi. Tento osmadvacetiletý středopolař merunu zpracoval, lehce ji předkopl a vymetl ránou letící světelnou rychlostí všechny pavouky a ostatní havěť z šibenice Varasovi svatyně. To byl panečku gól!

Vyburcovaných domácích hráčů najednou bylo celé hřiště a draly se za další trefou. Tu měl na kopačce mexický reprezentant Andrés Guardado, ale jeho střela jen těsně nezopakovala dráhu Rodríguezovi pumelice. Těsně před poločas ukončujícím hvizdem přišla další skvělá šance na zvýšení náskoku. Krásný centr do šestnáctky sice Riki výborně umístil, ale k dokonalosti přebýval výborný reflexivní zákrok Varase.

Po obrátce se hosté probudili z šoku a několikrát ohrozili branku Daniela Aranzubíi. Na tomto třicetiletém brankáři si již v padesáté minutě vylámal zuby kanonýr Álvaro Negredo. Jenže poté přišel útlum, a to jak ze strany domácího Deporu, který neměl problém uhlídat bázlivé útočníky soupeře, tak ze strany Sevilly, jejíž hráči jako kdyby ztratili chuť připravit svému soupeři krušné chvíle.

I přesto si hosté vytvořili ještě dvě zajímavé vyrovnávací příležitosti. V té první se zjevil Julien Escude, ale jeho hlavička mířila opět jen nad branku. Poslední nadějí byla šance Fréderica Kanoutého, který ale nedosáhl na přihrávku Renata. Zápas tak skončil těsnou výhrou domácího mužstva, jehož současná pozice vypovídá o perspektivní a tvrdé práci a nekonečné píli tamního vedení a zejména kouče Lotiny, jenž se ukázal jako výtečný stratég a sestavil mužstvo, které může pomýšlet na evropské poháry. Nicméně totéž platí i o jeho protějšku Manolu Jimenézovi.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele