3. kolo
19.09.2009 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - Sevilla FC 0:2

Osasuna oplakává a běduje nad únosem tří bodů. Těch se zmocnila andaluská družina i díky premiérové brance Álvara Negreda. Klání to bylo vyrovnané a plné hezkých fotbalových okamžiků, Sevilla předčila svého soupeře vlastně jen na poli přesného zakončení.

První desetiminutovka patřila hostitelům utkání, kteří vlétli na ještě ospalého soupeře a vypracovali si velký tlak. Ke spokojenosti scházelo jediné - vytvořit si nějakou výraznou příležitost. Oba soupeře sice charakterizovalo dobré nasazení a přesná kombinace, ale jakmile došlo na finální přihrávku, obě mužstva se utápěla ve své nemohoucnosti.

Nepodařilo-li se dostat hráčům do jedenáctky, zkoušeli to z dálky. První ránou se prezentoval Adriano, který náležitě protáhl Ricarda v brance domácí Osasuny. Sevilla postupem času převzala otěže utkání a začala být pro domácí branku ještě nebezpečnější.

V pětadvacáté minutě našel Sergio Sánchez hlavičku Fréderica Kanoutého, jehož následný střelecký pokus olízl břevno Ricardovi brány. Tlak andaluského týmu v dalších minutách opadl, což bylo dáno množstvím standardních situací (zejména rohů) v podání domácího celku. V posledních deseti minutách se však sevillští opět rozehráli a vytěžili ze svého mírného tlaku první a rozhodující branku klání.

Výbornou práci odvedl Adriano, který se přehnal přes obránce a nádhernou přihrávkou na nabíhajícího Negreda založil akci, na jejímž konci neměla nejdražší posila v historii Sevilly šanci minout. Španělský kanonýr mohl náležitě oslavit svou první branku v dresu Rojiblancos.

Do poločasu se pro potřeby čtenářů nic zajímavého neudálo. Podobně můžeme hodnotit i první minuty druhého dějství. Sevilla utkání kontrolovala, Osasunu charakterizovala snaha o zvrácení nezvratného osudu. Domácí ohrožovali branku Andrése Palopa pouze díky dalekonosným ranám, které povětšině případů končily na ploše reklamních poutačů.

Namísto kýženého vyrovnání přišla chyba a trest. Diego Perotti hrudí sklepl míč na Fréderica Kanoutého, který napřáhl a jen taktak, že neprotrhl síť překvapeného Ricarda. V souboji s Perottim zaváhal a branku si jistojistě bude vyčítat letní posila Osasuny Javi Camuňas, který v inkriminovaný okamžik uklouzl a dal šanci Perottimu sklepnout míč na kanonýra Kanoutého.

Palop zůstal nepřekonán i po střelách Masouda Shojaeího, který byl posledním mužem, jenž jej přímo ohrozil. Když v dvaaosmdesáté minutě podkosil pronikajícího Perottiho (v dnešním utkání hrál výborně!) domácí obránce Sergio, bylo všem zúčastněným jasné, kdo se stane vítězem tohoto souboje.

Sevilla v pohodě dokráčela ke druhému vítězství v sezóně a snad z ní spadla deka z utkání s Valencií. Domácí Osasuna začíná mít potíže. Úvod sezóny jí nepotkal v dobré formě a výsledky jsou zatím velmi špatné. Bude-li pokračovat v nastoleném tempu, s velkou pravděpodobností se bude trápit bojem o záchranu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele