24. kolo
28.02.2010 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Atléti deklasovali Valencii a živí naději na evropské poháry

Atlético Madrid potvrdilo vynikající formu a přistřihlo valencijským Netopýrům křídla čtyřbrankovým nášupem. Po výhře nad Barcelonou, smolné ztrátě s o udržení bojující Almeríí a postupu do další fáze Evropské ligy přichází další skvělá vzpruha.

Zápas hrubými chybami ovlivnil rozhodčí Perez Burrul. Ve dvacáté minutě neodpískal jasnou penaltu. Banega se sklouznul pod nohy unikajícího Reyese a i hráči Valencie očekávali hvizd. Ten nepřišel, a tak mohla otřesená a z míry vyvedená jedenáctka Atlética Madrid sledovat brejk, na jehož konci si David Silva pohrál s Pereou, De Geou a vůbec celou defenzívou. Valencijští vedli, na Atléticu byla spáchána velká křivda.

Tu mohl rychle smazat agilní Reyes, ale jeho nádherná střela se mezi tři tyče nevešla. Ve třicáté minutě už Atlético Madrid vyrovnalo. Marchena udělal na šestnácte fatální chybu, Agüero mu vzal míč, který kapitán hostí zablokoval rukou. Tentokrát Burrul po velkých protestech domácích zadul. Marchena vyfasoval zaslouženou červenou kartu a Forlán bezpečně vyrovnal.

Valencia poločas dohrála celkem v poklidu a již další výraznější ohrožení branky nepřipustila. Atlético se po obrátce vrhlo na svého soupeře a jen skvělé zákroky Césara Sáncheze držely hosty nad vodou. Zkušený brankář krásnou robinsonádou zlikvidoval Simaův přímý volný kop, dále pak ránu Agüera a dvě střely José Antonia Reyese.

Zlom přišel v osmasedmdesáté minutě, když Simao Sabrossa poslal míč z přímého volného kopu poblíž autové čáry do pokutového území, kde nikým nehlídaný prcek Kun Agüero uklidil míč do sítě přesnou hlavičkou. César byl bez šance a jen kroutil hlavou nad nečinností svých obránců.

Po Marchenovi dostal červenou i Miguel a bylo rozhodnuto. Brzy přidal Forlán po nádherné přihrávce Jurada třetí branku. V závěru se dočkal i dobře hrající Jurado, který přenádhernou střelou rozhodl o osudu utkání. Poslední desetiminutovka byla hra kočky z myší, Valencie nemohla odpovědět na madridský entuziasmus a nadšení, neměla šanci. Hloupé vyloučení Marcheny a neutuchající tlak Atlética Madrid jí připravil o cenné body v cestě za třetím místem. Valencijští mají velké štěstí v tom, že zaváhala i Sevilla...

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bravó "pán rozhodca" dopomohol víťazstvu domácich

- škoda že domáci nedokážu vyhrať bez pomoci rozhodcu

- škoda že hráči Atlética nemajú dosť síl a stále padajú ako keby týždeň nejedli ale zato rozhodca im to všetko pekne spapkal

- škoda že Marchena nemá všetkých pokope a ako "správny" kapitán šiel príkladom pre ostatných

Reagovat
smazaný uživatel

Burrul by sa nemohol diviť keby dostal nejaký ten zápasový trest, veď musí ísť na očné

Reagovat
smazaný uživatel

- odpískať penaltu po 15 sekundách a až na protesty domácich hráčov sa zdá byť čudné a že korupcia je len na východe hlavne v slnečnom španielsku

Reagovat
smazaný uživatel

Burrull je peknej kreten je pravda ze Marchena to podojil ale ukazovat ze se nic nestalo a po 15.ti sekundach to odpiskat to je vrchol ....no a to okolo Miguela to jsem fakt nevedel jestli mam plakat nebo se smat ...Miguel se brani a dostane cervenou no comment... Burrull by uz nemel nic piskat aspon Valencii ne ,tohle bylo nadrzovani po cely zapas .!

Reagovat
Riijkark

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele