22. kolo
14.02.2010 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 2:1

Hráči Atlética Madrid se vybičovali k úžasnému výkonu a po postupu do finále Copa del Rey proti Seville si připsali další parádní úspěch v podobě vítězství nad dosavadním lídrem celé soutěže z Barcelony. V nádherném zápase plném emocí byla k vidění spousta pěkných fotbalových momentů a tři nádherné branky. Famózní výkon předvedl zejména José Antonio Reyes, na druhé straně exceloval Lionel Messi.

Tento výsledek přijde k duhu i Realu Madrid, který díky vítězství na půdě Deportiva Xerez stáhnul náskok vedoucího katalánského celku na pouhopouhé dva body. Atlético Madrid se oddálilo sestupovým vodám, v současnosti ztrácí osm bodů na pohárové příčky.

Zápas začal v obrovském tempu a nasazení, obě mužstva se pak prezentovala fyzicky náročnou hrou plnou přesných přihrávek, kombinací a přesných pasů. Vzájemný zápas Blaugranas a Rojiblancos začal tradičně - rychlou úvodní brankou. José Antonio Reyes zase ukázal kapku ze své geniality, když na půli hřiště obehrál dvojici hráčů a přenádhernou kolmicí našel nabíhajícího Diega Forlána, pro něhož už nebyl velký problém překonat osamoceného Víctora Valdése.

Zanedlouho přispěchal s další přihrávkou, tentokrát na Kuna Agüera, který ovšem namísto zakončení před opět osamoceným Víctorem Valdésem přihrávku na nabíhajícího Puyola, který míč odvrátil do bezpečí. Atléti pokračovali v tlaku a po faulu Carlese Puyola na Sergia Agüera dostali šanci zahrávat přímý volný kop. K míči se postavil portugalský záložník Simao Sabrossa a švihnul míč skoro do šibenice. Valdés byl bez šance, po míči letěl jen z rutiny.

Rojiblancos Barcu nadále přehrávali, další tečovanou střelu Agüera jistě lapil Valdés, který se zanedlouho mohl radovat z první branky svého týmu. Xaviho prodloužený rohový kop skončil na kopačce Zlatana Ibrahimoviče, který míč pohotově umístil do odkryté branky. Po této brance se Barca zvedla a do konce poločasu to byla jen a jen ona, která si dokázala vytvořit několik slibných šancí. Jenže - Atlético Madrid má v týmu v poslední době výtečně chytajícího mladíčka Davida de Geu, který polapil hned čtyři výborné šance Lionela Messiho a Zlatana Ibrahimoviče. Heroldský výkon předváděla i obrana, která šance Atlética do konce poločasu udržela.

Po obrátce to byl opět David de Gea, který musel vytáhnout parádní zákroky proti hlavičce Carlese Puyola, Zlatana Ibrahimoviče, Pedra a Lionela Messiho. Tito borci proti devatenáctiletému mládežnickému reprezentantovi selhali. Na druhé straně se musel ukázat i Victor Valdes, který zlikvidoval šanci dobře hrajícího Tomáše Ujfalušiho a v dnešním zápase trošku zbrklého Sergia Agüera. V posledních dvaceti minutách tempo utkání trošku opadlo, nelze tedy hovořit o nějak atraktivním závěru utkání, po jehož konci se nakonec ze tří bodů zaslouženě radovalo domácí mužstvo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

díky atlético díky

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem, že to bude alespon o 4 branky

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvený atletico, zkurvenej REAL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvený Toff14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo konecne ty lamyy prohrali a real ma blííž k prvníímu místu :-*mt real:-*

Reagovat
smazaný uživatel

lama si ty , barca je este vzdy lepsia ako tie tvoije baletky tak by som tu moc nemal velke reci ..

Reagovat
smazaný uživatel

11:53, to už vám skončila škola?

Reagovat
smazaný uživatel

k prvnímu místu:-)..nevim sice proč jim říkáš lamy když real porazili 1:0..tak kdyby byl real tak úžasný tak ty lamy z katalánska porazí né?

Reagovat
smazaný uživatel

Real porazili.. ale nehrali lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

nato jestli hráli nebo nehráli líp se historie neptá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kua pani , vali sa na nas smola z kazdej strany , niesom z toho moc nadseny , same zranenie , esteze sa vrati rafa s piquem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele